"Rektör atama usulü yetmez ama evet"

"Rektör atama usulü yetmez ama evet"

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Konya 2 No’lu Şubesi tarafından OHAL, Kanun Hakkında Kararname (KHK) ve Rektör Atama Süreci ile ilgili değişiklikler ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya Eğitim-Bir-Sen Konya 2 No’lu Şube Başkanı Şenol Metin ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Şenol Metin yaptığı basın açıklamasında,"676 sayılı KHK ile Rektör atama usulü değişti Bu çerçevede söylenmesi gereken ilk husus; yapılan düzenleme Rektör atama usulünü yeniden düzenlemekte olup bir sistem değişikliği önermemektedir. Yetmez ama evet diyoruz, beklenen Yükseköğretim Reformunun bir mukaddimesi olarak görüyoruz ve bu nedenle destekliyoruz” dedi.

Rektör atama usulü ile eski usul arasında mukayese yapan Metin, şöyle konuştu: “Eski usulde öğretim elemanlarının sadece bir kısmının katılabildiği bir seçim ile en çok oy alan 6 kişinin ismi YÖK'e gönderiliyordu. Bunlardan herhangi 3 adayı YÖK Rektör Adayı olarak Cumhurbaşkanlığına bildirmekle, Cumhurbaşkanı da bu 3 adaydan birisini Rektör olarak atamaktadır. 676 sayılı KHK ile getirilen düzenlemede ise herhangi bir seçim öngörülmeden, YÖK'ün belirlediği 3 adaydan birisini Cumhurbaşkanı'nın doğrudan Rektör olarak atanması planlanmaktadır. 676 sayılı KHK ile rektörlerimiz kendisine oy verebilen az sayıdaki bir kısım öğretim elemanlarının Rektörü olmaktan, onlara diyet ödemekten kurtularak. Tüm Üniversitenin Rektörü olma imkanını elde etmiştir. Üniversitelerimizde çalışma barışını bozan, akademisyenlerimiz arasında husumet üreten, atama makamı için bir bağlayıcılığı olmayan, anlamsız ve faydasız yöntem olarak rektörlerin bir kısım öğretim elemanlarınca seçilmesi uygulamasından vazgeçilmesini olumlu bir adım olarak değerlendiriyor, beklenen Yükseköğretim Reformunun mukaddimesi olarak görüyor ve destekliyoruz."

TOLGA PARLAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.