Rekor katılım

Rekor katılım

Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması düzenliyor. Siyer-i Nebi Yarışmasının sınavı bugün saat 11.00’da ülke genelinde il ve ilçe merkezlerindeki devlet okullarında yapılacak

Sınav için ülke genelinde yaklaşık bir milyon başvurunun yapıldığı belirtildi. Sınav içeriği ortaokullarda, Ebul’l Hasan En-Nedvi’nin Son Peygamber Hazreti Muhammed (sas) adlı eserinden, liselerde, Dr. Şerafettin Kalay’ın Âlemlere Rahmet Olarak Gönderilen Elçi Hz. Muhammed (sas) adlı eserinden hazırlandı.  Anadolu Gençlik Derneği Ortaokullar, Liseler, İmam- Hatipler ve Hanımlar Komisyonu tarafından düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması ile ilgili olarak AGD ve MGV Genel Başkanı Salih Turhan şu açıklamalarda bulundu: “Sayıların çoğaldığı, kentlerin büyüdüğü, gökdelenlerin yükseldiği biz zaman diliminizdeyiz. Kalabalıklar arterken insan yalnızlaşıyor, birbirimizin ötekisi oluyoruz.  Hem ülke olarak hem de İslam coğrafyasının tamamında ihtiyacımız olan sevgi ve kardeşliktir, ihtiyacımız olan hakkı ve adaleti üstün tutmaktır. Gençlerimizin âlemlere rahmet olarak gönderilmiş bir peygamberin hayatını okumaları, öğrenmeleri bu yaşam örnekliğini kuşanmaları hepimizin hayrına olacaktır. Acı tasnifi yapmayan, kardeşini kendine tercih eden, adaleti hakkıyla ayakta tutan, merhameti kuşanmış nesiller olmalı. İslam’ın temel kavramlarını bilen ve sapmalara karşı hakikati kuşanmış nesiller olmalı.  İnsanların hayrına cehdeden nesiller olmalı. Biliyorsunuz ceht, cihat, mücahit, mücahede aynı kökten gelir. Gayret etmektir. İslam’ı yaşama gayretidir. Yoldaki bir taşı kaldırma, bir yoksulu doyurma, bir yetimi sevindirme, bir zulmü engellemedir. Bütün bunların örnekliği Efendimiz (sas)’in hayatında mevcuttur.

YARIŞMA 5 MİLYON KİŞİYİ ETKİLİYOR

Yarışmaya ortaokullar ve liselerden yaklaşık bir milyon gencin katılacağını ifade eden Turhan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Anneler, babalar ve kardeşleri düşündüğünüzde bu 5 milyona yakın bir kitlenin Efendimiz(sas)’in hayatına odaklanması demektir. Bizim için sınav, yarışma bunun bir vesilesidir.  Elbette bu yarışmanın katılımcılarını hoşnut edecek sürpriz hediyelerimiz olacak. Biz en güzel hediyenin tüm katılımcılarının zamanlarını Efendimiz (sas)’in örnek hayatını öğrenmeye ayırmaları olarak görüyoruz. Öte yandan İslam’ı ya da siyeri sadece ve sadece bilmenin bir karşılığı olduğunu da düşünmüyoruz. Çünkü İslam bütünüyle insanın yaşanması için gönderilmiş bir dindir ve Efendimiz (sas) ise tutum ve davranışları ile hepimiz için örneklik teşkil eden bir önderdir. Bu örneklik tüm zamanlara ve mekânlara seslenmektedir. Asıl gayemiz hem gençlerimizi hem de anne babalarını, ailelerini bu örneklikle buluşturmaktır. Yarışmaya ilgi gösteren tüm gençlerimizi şimdiden tebrik ediyoruz. Her birinin alınlarından öpülesi gençler olduğuna inanıyoruz.”

MESAJIMIZI ULAŞTIRACAĞIZ

Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak da yaptığı açıklamada, “Ortaöğretim Öğrencilerimizin Efendimiz’e (sas) aidiyet duygularını pekiştirmek, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (sas) hayatı hakkında daha hassas ve daha ayrıntılı bilgi edinmelerini sağlayarak, örnek bir nesil yetiştirmektir. İyiyi ve güzeli kendine şiar edinmiş teşkilatımızın, güzeli yaygınlaştırmasında Siyer-i Nebi yarışmasından istifade ederek, mesajımızı en doğru ve en etkili şekilde muhatap kitlemize ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi. Parlak, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yarışmamızda Türkiye Geneli ödüllerimiz Liseler Kategorisinde birinciye 6 tam altın, ikinciye 5 tam altın, üçüncüye 4 tam altın ve kitap seti, ortaokul kategorisinde birinciye 4 tam altın, ikinciye 3 tam altın, üçüncüye 2 tam altın ve kitap seti verilecektir. Dereceye giren kız ve erkek öğrenciler ayrı ayrı değerlendirilecektir. Konya geneli ödüllerimiz; ortaokul kategorisindeki öğrenciler için birinciye 2 tam altın, ikinciye 1 tam altın, üçüncüye 1 yarım altın ve İlk elli kişiye Çanakkale Gezisi, Liseler kategorisinde birinciye 3 tam altın ikinciye 2 tam altın üçüncüye 1 tam altın ve ilk elli kişiye İstanbul gezisi hediye edilecektir. Konya’mız genelinde toplam otuzbin’e yakın öğrencimizin katılımını beklediğimiz yarışmamızın hayırlara vesile olmasını Rabbimiz ’den niyaz ederiz. Bu yarışmaya katkısı olan herkese, başta Valilik, İl ve İlçe Milli eğitim müdürlerimize, okul müdürlerimize, öğretmenlerimize, ailelere ve tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyoruz. Sınav Tarihi 16 Aralık 2017 (Cumartesi) saat 11.00’de olacaktır. Sınava girecek genç kardeşlerime şimdiden başarılar diliyorum.”

İDRİS BAKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.