Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Reklâmlara ve Rakamlara Dikkat

Reklâmlara ve Rakamlara Dikkat

Bu aylarda bu günlerde her geçen gün ile birlikte, mahalli idareler seçimi için yeni bir aşama kaydedilmekte ve yeni bir dönemeç dönülmektedir.

Belediye başkanlıkları için belediyeler dışından aday adayı olacakların içlerinde farklı ürpertiler meydana gelmişken, belediye başkanı olup da yeniden aday adayı olacakları da farklı bir telaş sarmış görünmektedir.

İlk defa aday olacakları her gönülde bir aslan yatar hükmünce, belli oranlarda anlamak anlaşılır kabul edilebilir.

Onlar adaylık heyecanıyla belki hayatlarında yeni bir yolda faaliyetlerde bulunacak, gazeteleri ve televizyon binalarına belki hayatlarında girecekler ya da ilk defa esnaf ve vatandaş ziyaretleri yapacaklardır.

Ancak halen belediye başkanlığı yapanların aynı konudaki telaşlarını anlamak akıl karı değildir.

Beş yıla yakın zamandır her fırsatta devlet imkânlarını kullanarak yaptıkları saçma sapan işler için, vatandaşın gözüne sokarcasına yaptıkları ilan ve reklamlar yetmiyormuş gibi bu günlerde akıl almaz miktarlarda yeni bir ilan reklam furyasına girişmektedirler.

Mevsim aday adaylığı mevsimi ya;

4 yılı aşkın bir zamandır yan yana gelmekten kaçındıkları kişilerle sarmaş dolaş görünmeye çalışacaklar.

Şehrin geleceğine dönük projeler konusunda hiçbir zaman fikri sorulmayan ticaret ve sanayi kuruluşlarının binaları yol edilecek ve aylık toplantılarına katılmak için en küçük bir fırsat bile kollanacaktır.

Kısmete bakın ki; kış mevsiminin yaklaştığı şu günlerde sorunları çözülmediği için, başkanlıkları döneminde boyunca fellik fellik kaçtıkları sanayi çarşısı esnafı karşısına içi boş ve söz verildiği yerde unutulacak cinsten yeni vaatlerle çıkılacaktır.

Mevsim Hacc dönüşü mevsimi ya;

5, belki de 10 yıldır hal ve hatırı sorulmayan mütedeyyin insanlar Hacc ibadeti dönüşleri vesile kılınarak partili vatandaşlarla birlikte kafile halinde ziyaret edilip tebrikler(!) yapılacak ve duaları istenecektir.

Yine uzun zamandır kendilerinin katılmaları yerine el kadar bir kâğıt parçası ile tebrik edilen düğünlere katılınarak düğün pilavlarına kaşık sallanacak ve kayınpederlere sarmaş dolaş kutlamalar(!)da bulunulacaktır.

Ve bu sahte davranışların hepsinin ömrü de, sadece adaylık kesinleşinceye kadar sürecektir.

Belediye başkanları için söz konusu olan ikinci dönem sendromu bu olsa gerek.

Geçmişte gündeme geldi. Tekrar yazmakta sakınca yok.

Belediye başkanları şapkalarını önlerine koyup bir defa daha düşünmeliler.

Bu seçim döneminde de birbirleriyle adeta yarışırcasına yaptıkları ilan reklam furyasının şimdiye kadar kendilerine ne faydası oldu ki, bundan sonrası için faydası olsun.

Bu sahte gülücüklerle ve yapmacık tavırlarla yapılan seçim(!) çalışmasının tek seçicinin gözünde hiçbir değerinin olmadığı veya aynı tecrübeleri geçmişte yaşadığı için bir değer ifade etmediği anlaşılmalıdır.

Belediye başkanları hiçbir şeyden ibret almıyorlarsa en azından, cumhuriyet halk partisinin tek parti iktidarı döneminde yaptıklarına benzer bir şekilde yapılan, açık oy gizli tasnif usulü temayül yoklamalarından ibret almalıdırlar.

Aksi halde bu oynanan oyun bir beş sene sonra tekrar oynanacak ve kazananlar asla belediye başkanları olmayacağı gibi kazanmak bir yana, kendi çıkarları için şehrin geleceğine ipotek koymakta beis görmeyen bu çapsız ve ufuksuz belediye başkanları eliyle kaybeden hep Konya olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR