"Reina saldırısının planlayıcısı öldürüldü"

"Reina saldırısının planlayıcısı öldürüldü"

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, yılbaşında gece kulübü Reina'ya yapılan saldırıyı planlayanlardan IŞİD militanı Abdurrahman Özbeki’nin Suriye'nin doğusunda öldürüldüğünü duyurdu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), yılbaşı gecesi İstanbul'daki gece kulübü Reina'ya yapılan ve 39 kişinin öldüğü saldırıyı planlayanIŞİD  militanı Abdurrahman Özbeki’yi bir kara operasyonuyla öldürdüğünü duyurdu.  CENTCOM Sözcüsü Albay John Thomas, Özbeki’nin IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi’ye yakın isimlerden biri olduğunu ve örgütün dışarda gerçekleştirdiği saldırılara eleman ve para temin etmekten sorumlu olduğunu söyledi. Thomas, şu açıklamayı yaptı:

"6 Nisan’da ABD kuvvetlerinin Suriye’de IŞİD yöneticisi Abdurrahman Özbeki’yi öldürmek için gerçekleştirdiği operasyonda bu kişinin öldürüldüğünü teyit ettik. Özbeki, IŞİD'in sözde halifesi Ebubekir El Bağdadi’ye yakın isimlerden biriydi. IŞİD’in yabancı savaşçı ve para akışını yöneten liderlerden biriydi. IŞİDŞ’in dış ülkelerde operasyonlarında da önemli rol oynayanlardan biriydi. Yılbaşı gecesinde 39 masum sivilin hayatını kaybettiği İstanbul gece kulübü saldırısını planlamıştı"

İstanbul Ortaköy'de Reina isimli eğlence kulübüne bir saldırgan tarafından uzun namlulu silahla saldırı düzenlendi. 1 polis şehit oldu, 25'i yabancı uyruklu 39 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda 65 kişi de yaralandı. IŞİD'in üstlendiği saldırıyı Özbek asıllı saldırgan Abdülgadir Maşaripov gerçekleştirdi ve 17 gün sonra İstanbul'da sağ olarak ele geçirilip tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.