Rehavete kapılmayacağız

Rehavete kapılmayacağız

Konya'daki (STK)'lar, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası ve Konya Sanayi Odası  öncülüğünde bir araya gelerek; 15 Temmuz ile alakalı ortak bir basın toplantısı gerçekleştirdi

Konya Ticaret Odası (KTO) Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantının sözcülüğünü KTO Başkanı Selçuk Öztürk, gerçekleştirdi. Öztürk, Türkiye'nin en zor stres testinden başarıyla çıktığını belirtti. Zorluğa rağmen ülkenin dimdik olduğunu söyledi. FETÖ darbe girişiminin ülkenin karşılaştığı en büyük tehlikelerin başında yer aldığının altını çizdi. Öztürk, “Darbe girişiminin asıl amacının ülkeyi kaosa sürüklemek, devleti ele geçirmek ve milleti tahakküm altına almaya çalışmak. Darbe teşebbüsünün nihai amacı, Türkiye'yi bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmek. 15 Temmuz'da ülkemiz demokrasi sınavını büyük bir başarıyla geçti ve darbe girişiminin engellenmesiyle, Türkiye demokrasisinin, hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu herkese gösterdik” dedi. 

FETÖ KARALAMA KAMPANYASI YÜRÜTÜYOR

Türk milletinin bunun için büyük bir bedel ödemek durumunda kaldığını da dile getiren Öztürk, "Siyasi görüşü fark etmeksizin Türkiye'nin geleceğine sahip çıkan 15 Temmuz ruhu, demokrasinin sigortasıdır. Bir daha böyle hain girişimlerin yaşanmaması için FETÖ ile mücadele her alanda etkin ve kararlı şekilde sürdürülmelidir. Yargı kurumları, darbecilere ve onların destekçilerine hak ettikleri en ağır cezayı vermeli, milletimizin vicdanını rahatlatmalıdır." diye konuştu. Öztürk, darbe girişimi sonrasının da Türkiye açısından zorlu bir süreç olduğunu belirterek, darbe girişiminin ardından toplumun büyük bir travma yaşadığını söyledi. FETÖ'nün yalan haberlerle yurt dışında Türkiye aleyhine karalama kampanyaları yürüttüğüne işaret eden Öztürk, ekonominin de bu saldırıdan olumsuz etkilendiğini ancak ülke ekonomisinin çok kısa sürede toparlandığını ifade etti.

REHAVETE KAPILMAYACAĞIZ

Ekonominin hızla toparlanmasında, hükümetin STK'lar ile istişare içinde aldığı önlem ve yaptığı reformların etkili olduğunu belirten Öztürk, "Daha darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmeden ekonomide yüzde 5'lik büyümeyi yakaladık. İstihdam rekorları kırdık. Bu yılın ilk altı ayında tam 1 milyon 200 bin insanımıza yeni istihdam sağladık. İhracatımızı rekor düzeyde arttırmaya başladık. Yabancı yatırımcıların güvenini yeniden kazandık. Çok açık ifade ediyoruz ki, Türkiye dünyanın en zor stres testinden başarı ile çıkmıştır. Emin olun bizim son bir yılda yaşadıklarımızı başka bir ülke yaşasaydı bir daha ayağa kalkamazdı ama biz dimdik ayaktayız. Böyle bir coğrafyada, en zor koşullar altında hiç kimsenin yapamayacağını yaptık ama rehavete kapılmayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

TOPARLANMA SÜRECİNİ TAMAMLADIK

Şu anda ülke ekonomisinin büyük hedeflerinin olduğuna işaret eden Öztürk, şunları kaydetti:

 "15 Temmuz sonrası toparlanma sürecini tamamladık. Şimdi yeni bir atılım sürecini başlatmamız gerekiyor. Ayağımızdaki prangayı çözdük, şimdi koşma zamanı. Büyümede, istihdamda, ihracatta yeni rekorlar kırmalıyız. Vatandaşlarımızın refah seviyesini daha da arttırmalı, demokratik kazanımlarımızı güçlendirerek ileriye taşımalıyız. Bütün bunlar için ortak akılla ve istişare içinde yeni bir reform süreci başlatılmalı. Türkiye'nin sivil toplumu olarak, 15 Temmuz'u asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Ülkemizin geleceğini inşa ederken yaşadıklarımızdan aldığımız dersler bize ışık olacak. Biz bu ülkenin geleceğinden umutluyuz. Gücümüz milli irade, hedefimiz büyük Türkiye."

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.