Referansım soy ismimdir

Referansım soy ismimdir

Hilmi Kulluk: Bu seçimin kazananı kesinlikle Atiker Konyaspor olacaktır. Titiz bir çalışma sonucunda herkesin içine sinebilecek bir liste hazırladık. Tek düşüncemiz kulübün marka değerini artırmak

BU KULÜP ŞEHRİN KULUBÜDÜR

Atiker Konyaspor'da bugün yapılacak olan genel kurul öncesinde adaylığını açıklayan Hilmi Kulluk, “Birlikte Başaracağız” sloganı ile çıktığı kongre sürecinin bütün adaylara hayırlı olmasını diledi. Kulluk, Konyaspor'un çok önemli bir genel kurula gittiğini belirterek, “Konyaspor ve bu kulübümüze gönül verenlerin hiç hak etmediği bir sezon yaşadık. Son ana kadar Süper ligde kalıp kalmamamız belli olmamıştı. Bu hem Konyaspor hem de şanlı taraftarlarımıza layık olmayan bir durumdu. Yeni stadımızla birlikte futbolda adeta çağ atlayan, tüm futbol camiası ve medyasının beğenisini kazanan Konyasporumuzun bir daha böyle kötü günler geçirmemesi için ben ve arkadaşlarım için bu şerefli göreve talip olduk” dedi.

Adaylığını geç açıkladığına dair sorulan soruya Başkan adayı Hilmi Kulluk: “Titiz bir çalışma yürüttük ve tam kadro kamuoyunun karşısına çıkmak için çaba harcadık. Yönetim kuruluna giren tüm arkadaşlarımız herkesin onayı ile aramıza katıldı. Bu sebeple süreç uzadı” diye cevap verdi.  Ahmet Şan’ın listede etkili olup olmadığı sorusuna ise sert bir cevap veren Hilmi Kulluk, “Benim referansım soy isimimdir.  Bahsettiğiniz şekilde bir etki olamaz. Biz özenli bir çalışma ile bu listeyi hazırladık” ifadelerini kullandı.

Delege yapısının bozukluğu ile ilgili soruya cevap veren başkan adayı Hilmi Kulluk, bu yapıdan kendilerinin de rahatsız olduğunu göreve gelmeleri halinde bu sorunu da çözüme kavuşturacaklarını söyledi.  Teknik ekip konusunda sorulan soruya ise Selçuk Aksoy cevap verdi. Aksoy, “takdir edersiniz ki henüz seçim yapılmadı ve yönetim belirlenmedi. Ancak ön görüşme yapıp dirsek temasında olduğumuz teknik adamlar var. Bunları şimdi açıklamak doğru olmaz” diye konuştu.

KAZANAN KONYASPOR OLACAK

Konyaspor çok kritik, ancak gurur verici de bir genel kurul süreci yaşıyor. Bir zamanlar insanların “vebalı” gibi uzak dorduğu Konyaspor kulübü, bugün 3 liste ile genel kurula gidiyor. Bundan gurur duymalıyız. Bizimle birlikte çok değerli başkan adayları ve yöneticiler şehrin kulübünü sahiplenme noktasında bir yarış içine girmiş bulunuyoruz. Bu yarışın sonunda kazanan kesinlikle şehrin kulübü olacaktır. Dolayısıyla Konyaspor'un genel kurul sürecinde zarar görmemesinin en büyük ilacı dayanışma olacaktır.

MARKA DEĞERİNİ KORUYACAĞIZ

Süper Lig'de tarihinde ilk defa Türkiye Kupası ve Süper Kupayı kazanmış, Avrupa kupalarına katılmış Konyaspor kulübü kesinlikle bir markadır. Bizim en büyük hedefimiz de bu marka değerini  korumak ve daha da ileriye taşımaktır. Dolayısıyla Konyaspor kulübü, yöneticilik yapmak isteyenlerin paraşütle gelebileceği bir kulüp değil.  Konya ve Konyaspor Türk futbolunda önemli bir yeri olan şehir ve takım. Ve en önemlisi de milli takım şehri.

FUTBOL CİDDİ BİR SEKTÖRDÜR

Futbol ciddi bir sektördür, ciddi bir yatırımdır, ciddi bir kurumsallaşma işidir.  Futbol ve futbol yöneticiliği okulda okutulan bir şey değildir.  “Ben yaptım, ben sattım, ben uçurdum, ben kaçırdım ve en iyi ben bilirimle  olacak iş değildir.  O nedenle Konyaspor'un kurumsal niteliğine yeniden kavuşması için hep birlikte elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyacağız.  Kulübü kurumsallaştırıp, hatırı sayılır örnek bir kulüp haline getirmenin çabasını vereceğiz. Kulüp kurumsallaştığı sürece sportif başarı da  kendiliğinden gelecektir. Konyaspor var olduğu müddetçe ekonomik kaygısı olmayan bir kulüp haline nasıl gelir, onun çalışmasını yapacağız. Bunun için de Konyaspor'un geleceği için bir reçete yazacağız. Ve en önemlisi de borç yüküyle süper ligden düşen takımların iki yakasının nasıl bir araya gelmediğini görerek, süper ligin bizim için ne kadar kıymetli olduğunu bileceğiz.

VAZGEÇİLMEZ OLAN KURUMDUR

Sportif başarı, başkanların ve yöneticilerin  Konyaspor'daki, Konyaspor'un Türk futbolundaki varlık sebebi olacaktır. Sportif başarı bizim olmazsa olmazımız olacaktır. Şehrin dünyaya açılan penceresi olan Konyaspor, hedefi  üst sıralar da olan bir takım olacaktır. Bunun için de kulübün menfaatlarına uygun oyuncular almaktır. Bizim yönetimimiz, oyuncuları satarken değil, alırken kasasına para koyan bir kulüp  haline getirecektir. Transferde ölçümüz şu olacaktır; ucuz alıp, pahalı satmak. Her futbolcu alınabilir ve satılabilir. Saçma sapan transferler yapmayacağız. Özellikle kulübün bir kuruşunu dahi  menajerlere peşkeş çekmeyecek, menejerlerin cebini doldurmayacağız. Bizim yönetim felsevemiz şudur; vazgeçilmez olan kulüptür, onun dışında başkanlar, yöneticiler, teknik adamlar ve futbolcular gelirler ve giderler. Vazgeçilmeyen, vazgeçilmeyecek olan kulüp ve taraftarlardır.  

HERKESİ VE HERKESİMİ KUCAKLAYACIZ

Bir kere yönetim olarak herkesi ve herkesimi kucaklayacağız. Konyaspor'da geçen sezon asıl irtifa kaybına neden olan giden teknik adamlar, oyuncular, yapılan transferlerin beklentilerin altında kalması veya  şunlar bunlar değildi.  En büyük sorun kulüple şehir arasındaki mesafenin hissedilir oranda açılmasındaydı. Biz göreve gelirsek, öncelikle herkes ve herkesimle bu mesafeyi kapatıp, herkesi kucaklayacağız. Bunu düzeltmezsek eğer, başka düzelmesi gereken işleri de geciktirmiş oluruz. Kutuplaşma ve ayrışmayı bitireceğiz. Asla bizden sonra tufan zihniyetinde olmayacağız.  Saymaya kalksak sayabileceğimiz çok eksik var.  Ama şimdi zaman o zaman değil. Bunun Konyaspor'a da zerre kadar bir katkısı olmaz.  Biz yönetim olarak mesaimizi ve enerjimizi, kulübü hem ekonomik hem de sportif olarak başarıya nasıl taşırız onun çabasını göstereceğiz. Şeytan ayrıntıda gizli. Yani başarıya giden yol ayrıntılardan geçiyorsa, biz buna kafa yoracağız.

TARAFTARLARIMIZLA İYİ İŞLERE İMZA ATACAĞIZ

Taraftar konusu bizim öncelikle konularımızdan birisi olacak. Belki bu sezon takım ligin dibine demir attı, şu oldu bu oldu, ama onlar geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi, yaptıkları sadakat gösterileri ile tüm Türkiye'nin ilgi alanına girmeyi başardılar. Yaptıkları güzel işlerle zaman zaman takımın bile önüne geçtiler. Takımlarının bulunduğu kaotik durum dikkate alındığında tribünleri doldurarak, takımın yanında olarak istanbul takımlarının taraftarlarının fersah fersah önüne geçmesini bildiler. Kareografi ve tribün performansları ile büyük alkış alan taraftarlarımız, Konyaspor'un olduğu her yerde olmayı prensip haline getirerek, takıma katkı sunmuşlardır.  Taraftarlarımızla mutlaka çok daha güzel işlere imza atacağımızı da buradan bildirmek isteriz. Dolayısıyla taraftarlamızın taktiri fazlasıyla hakettiklerine inanıyoruz.

ALTYAPI BİZİM OLMAZSA OLMAZIMIZ

Konyaspor Akademisine ve Anadolu Selçukspor’a imkanlar ölçüsünde daha çok yatırım yapacağız. Pilot takımımız Anadolu Selçukspor’un genç oyuncular ile mücadele ederek bir üst lige çıkması için planlama yapacağız. Genç ve yetenekli yerli oyuncular için scout ekibi kuracağız. Yurt dışında ve özellikle Almanya’da yetenekli Türk oyuncuları keşfetme adına scout ekibimiz bu bölgelerde tarama yapacak. Ayrıca Almanya’da alt liglerde mücadele eden bir kulüp ile anlaşma yapılarak pilot takım yapılacak. BAL liginde ve amatörde mücadele eden Konya takımlarından bir kulübümüzü pilot takım yaparak aynı zamanda 3.Lig’e çıkarmak ve Anadolu Selçukspor’a pilot takım oluşturmak istiyoruz. Konyaspor akademisine sahaları, okulu, yemekhanesi olan modern ve kompakt bir tesis kazandıracağız. Futbol haricinde amatör branşlarda  Konyaspor olarak daha fazla branşlarda yer alacağız. Konya’daki tüm amatör başkanlarla birlikte hareket edilerek Konyaspor’a oyuncu kazandırma yolunda beraber çalışılacak.

BURAK TASPINAR

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum