Nurten Selma Çevikoğlu

Nurten Selma Çevikoğlu

Rebiülevvel Ayı geldi, hoş geldi

Rebiülevvel Ayı geldi, hoş geldi

Nihâyet Safer ayını bitirdik ve gül kokan bir aya girdik. Rasûlumuz Muhammed Aleyhisselâm’ın doğduğu ay olan Rebiülevvel Ayı merhaba dedi bize. Ne mutlu! İnşaALLAH yine bu ayı kâinâtın en güzel insanına, son Peygamberine, Âlemlerin Efendisine tahsis edelim diye arzu ediyoruz efendim. Her sene yaptığımız gibi bu ay yazılarımıza O’nu konuk edelim diliyoruz nasipse. Bildiğiniz gibi Sevgili Peygamberimizin doğduğu ay, dün başladı ve ayın 11’i Pazar günü de O güzel Nebi’nin doğduğu demleri yeniden yaşayacak ve hatırlayacağız ve ihya edeceğiz nasip olursa. Şimdiden siz değerli okurlarımızın ve tüm İslam âleminin Rebiülevvel Ayı’nı mübârek ediyor, gül kokan yazılarımızdan hayırlı istifâdeler diliyoruz. 

Buyurun başlayalım ama önce salavatlar çekelim.

Allahümme Salli ala seyyidina Muhammed.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Rasullerin şâhının doğduğu ay geldi. O ki, daha doğmadan alnında parlayan nûrunun ışıklarıyla gönlümüze doğmaya geldi. Sırılsıklam günahlarla ıslanmış ümmetinin günahlarını nûru feyziyle silmeye ve kurutmaya geldi. Rûhûmuza yeniden nur ummanları sunmaya geldi.

Gel ey ebedî saadetimizin müjdecisi..

Gel ey cemâullah sevdâmızın kahrâmânı..

Gel ey cennet hayâlimizin en güzel süsü..

Günahların katran gecelerinde bocalayan, yolunu şaşıran ümmetine yeniden yol göstermek üzere O geldi şu güzel Rebiülevvel Ayı’nda. Meçhûlün kucağına düşmüş ne yaptığını ve ne yapacağını bilmez halde şaşkın kardeşlerine yeni bir diriliş ufku sunmak için O geldi aleyhissalâtu vesselam…

Gel ey Rebiülevvel Ayı’nın kutlu ve seçkin Nebisi..

Gel ey diriliş ufkumuz ol..

Gel ey kurtuluş fermânımız Sen ol. 

Mâneviyâtımız kurutuldu, dünya ve madde iflahımızı kesti, kalpler zikirsizlikten pas tutmuş hânelere döndü. Müminlerin toprakları kıraç, susuz, verimsiz hâle dönüştü. Gel de rahmet yağmurlarını yağdır şu doğduğun ay hürmetine dök yüreğimize rahmetini ki yüreğimiz uyansın, hânelerimiz sohbetinle şereflensin, topraklarımız yeniden bereketli, verimli zeminler olsun.

Gel ey gönüllerin Sultânı..

Gel ey rahmetini tekrar sun bize..

Gel susuz kalplere yeniden hayat üfle…

Nefsinin peşinde koşan, çoğunlukla bile bile bâzen de bilmeden şeytan ve askerlerinin tuzaklarına düşen, aldatmacalarına kanan, üç kuruş etmez şeylere ömrünü harcayarak yorgun düşen şu zavallı ümmetine bir gel de, yeniden kulluk şerefinin hazzını tattır, yüce Yaradan’a kul olma idrâkını hatırlat. Gel de dünyâdaki en büyük hazine olan imânı aslına döndür, kıymetini bildir.

Gel ey yüreklerimizi ferahlatan..

Gel ey imânımızı tâzeleyen..

Gel ki yeniden kulluğumuzun şuuruna varalım.

-Allahümme Salli ala seyyidina Muhammed.-

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurten Selma Çevikoğlu Arşivi
SON YAZILAR