Real Madrid'in yeni stadı büyülüyor

Real Madrid'in yeni stadı büyülüyor

2017 yılında bitecek olan Real Madrid'in yeni stadının fotoğrafları görenleri etkiliyor.

Dünyanın en büyük kulüplerinden biri olan Real Madrid'i stat heyecanı sarmış durumda.

Yapımına bu sezon sonunda başlanacak olan, 2017 yılına tamamlanması beklenen yeni stadın maket fotoğrafları görenleri büyülüyor.

400 MİLYON EUROYA MAL OLACAK

Yenileme projesinin maliyetinin, 400 milyon euro'ya mal olacağı açıklandı.Yeni stadın üstü 15 dakikada kapanıp açılabilecek. Stat, yüksek teknoloji ile donatılacak, VIP salonları ve müzesi yenilenecek.Stat çevresine 200 yatak kapasiteli lüks bir otel, bir alışveriş merkezi ve 600 araç kapasiteli yer altı otoparkı yapılacak.

İspanyol kulübü, yeni stadın sunacağı ekstra avantajlarla mevcut durumda buradan elde ettiği 40 milyon euroluk yıllık geliri 52 milyon euroya çıkarmayı hedefliyor.

KAPASİTESİ 125 BİN 

Yeni stadın kapasitesinin ise 125 bin kişi olması bekleniyor.1947 yılında açılışı yapılan, mevcut durumda 85 bin 454 kişi kapasiteli Santiago Bernabeu Stadı, 2007 yılında UEFA'nın ''elit statlar'' kataloğuna girmişti.

Bu zamana kadar 4 Avrupa Kupası finaline evsahipliği yapan Santiago Bernabeu'da 1982 Dünya Kupası finali de (İtalya-Almanya) oynanmıştı.

YENİ İSMİ NE OLACAK?

Real Madrid Başkanı Florentino Perez, yenilenecek Santiago Bernabeu Stadyumu'nun yeni isminin IPIC Bernabeu ya da CEPSA Bernabeu olabileceğini söyledi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.