Raporu Yazan Müfettişin İsmi Balyoz Listesinde

Raporu Yazan Müfettişin İsmi Balyoz Listesinde

Sulh Ceza hakimlerinin, sahur operasyonunda gözaltına alınan polisleri tutuklamada referans aldığı raporda imzası bulunan Selim kutkan'ın, Ergenekon ve Balyoz soruşturmasında adı geçen isim olduğu iddia edildi. Bugün gazetesinin haberine göre,...

Sulh Ceza hakimlerinin, sahur operasyonunda gözaltına alınan polisleri tutuklamada referans aldığı raporda imzası bulunan Selim kutkan'ın, Ergenekon ve Balyoz soruşturmasında adı geçen isim olduğu iddia edildi.

Bugün gazetesinin haberine göre, Balyoz davasında ele geçirilen 11 no'lu CD’nin içinde bulunan ‘güvenilir emniyet personeli.doc’ belgesinde Selim Kutkan’ın da ismi yer alıyor.

Belgede Selim Kutkan’ın isminin karşısında ‘Güvenilir. Operasyon ve sorgu ekiplerinde görev alabilir’ şeklinde not düşüldüğünü belirtiliyor. Haberde, Kutkan’ın, Aydınlık Dergisi'nde çalışan akrabasına bilgi sızdırırken dinlemelere takıldığı, Ergenekon dosyasında da yer aldığı vurgulanıyor.

Ayrıca haberde, darbe sanıklarının güvenilir eleman olarak gördüğü Kutkan’ın, Ergenkon davası sanığı İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e yakın bir isim olduğu, İstanbul TEM Şube müdürü iken İşçi Partisi’ne yapılacak operasyonu Aydınlık’ta çalışan akrabasına sızdırdığı iddiası ile görevden alındığı belirtiliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.