Ranta karşı adayız!

Ranta karşı adayız!

Şubat ayı içinde gerçekleştirilecek olan Ziraat Odaları seçimi öncesinde Meram’dan Tarımsal Üretimde Birlik ve Dayanışma Grubu adaylığını açıklayan Murat Yağız, “Rantçıların elini çiftçimizin ekmeğinden ve emeğinden çekmesi için adayız” dedi

Dedeman Otel’de düzenlenen program ile grup, adaylığını ilan etti. Programa;  Tarımsal Üretimde Birlik ve Dayanışma Grubu Başkan Adayı Murat Yağız’ın yanı sıra ve 33 delege katıldı. Yağız, “23 Aralık 2018 tarihinde gerçekleşen Meram Ziraat Odası delege seçimlerinde ‘Zengin toprakların fakir çocukları olmayalım’ düsturuyla yola çıktığımız ‘Tarımsal Üretimde Birlik ve Dayanışma Grubu’ olarak delege seçilmiş bulunmaktayız” dedi.

ÇİFTÇİ UMUT EKMEK VE AŞTIR

“Biz, bu yola iki cihan serveri Rasulullahın hadis-i şerifinde buyurduğu ‘Kıyamet kopsa elinizde bir fidan olsa hemen dikiniz’ emri muhataplığında başladık” diyen Yağız, bu yola yine “Milli ekonominin temeli ziraattir, çoban da çiftçi de bu milletin asli unsurudur” diyen Atatürk’ün azim ışığı ile başladıklarını dile getirdi. İlk insan Adem atamızın da çiftçi olduğunu hatırlatan Yağız, şunları kaydetti: “Çiftçi, ürünü görüp görmeyeceğini bilmeden toprağı eker. Yani çiftçi, umuttur. Çiftçi, gece gündüz çalışır. Çiftçi, emektir. Çiftçi, koyununu, kuzusunu ve insanını doyurur. Çiftçi, ekmektir ve aştır. Aşını pişiren kadın, toprağını süren erkek kötülük düşünemez. Çiftçi, iyilik ve güzelliktir.”

9-2murat-yagiz-(1)_880x440.jpg

BİZ ÇİFTÇİYİZ VE ÇİFTÇİNİN İÇİNDEYİZ

Çiftçinin, yerli ve milli ekonominin lokomotifi olduğunun altını çizen Yağız, çiftçilerin en iyi şekilde temsil edilmeleri gerektiğine vurgu yaptı. Bu sebepten dolayı Şubat ayı içinde yapılacak olan Ziraat Odaları seçiminde Meram’dan Tarımsal Üretimde Birlik ve Dayanışma Grubu adayı olduklarını duyuran Yağız, “Milletin efendisi olan çiftçilerimizin hizmetkârı olmak için adayız. Bir karış toprak çapalamamış, bir koyuna bir yudum su vermemiş rantçıların elini çiftçimizin ekmeğinden, emeğinden çekmesi için adayız. Çiftçimizin yılda bir kaç kez ihtiyaç duyduğu makine ekipmanlarını odamız aracılığıyla temin etmek üzere, çiftçimizin gelişen tarım konusunda eğitilmesi ve donatılması için projeler üretmek üzere adayız. Hülasa biz, çiftçiyiz. Çiftçinin içindeyiz. Hep birlikte dayanışma içinde üretmek için adayız. Ayrıca yenilikleri hayata geçireceğiz. Alo Mühendis hattını kuracağız. Bu daha önce yapılmamış bir proje” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum