Adem Turan

Adem Turan

Ramazan’ın son günleri çok hareketli

Ramazan’ın son günleri çok hareketli

Gündem hayli yoğun geçiyor. Ramazan’ın muhteşem güzelliğini yaşarken, sonuna doğru yaklaşmış bulunuyoruz. Bugün kısmet olursa Kadir Gecesi’ni ihya edeceğiz, ardından da inşallah Ramazan Bayramı’na ulaşacağız.

Diğer yandan sınır ötesinde terör örgütlerine karşı gerçekleştirilen operasyonla Pençe Harekatı diye adlandırılan, Irak'ın kuzeyine başlatılan hava ve kara harekatında, terör örgütüne büyük darbe vuruldu. Bir başka hususta İstanbul’da yerel seçim çalışmaları hızla sürerken, İstanbul Sanayi Odasının (İSO) ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2018’ raporu açıklandı. İSO 500’e göre 2018’de TÜPRAŞ 79 milyar liralık üretimden satışla Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu oldu. Ford Otomotiv 31 milyar TL’lik üretimden satışlarıyla ikinciliğini, Toyota Otomotiv de 23,6 milyar TL üretimden satışlarıyla üçüncülüğünü korudu.

500 büyük sanayi kuruluşunun üretimden net satışları Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’nun 2017 yılında 652.7 milyar TL olan üretimden net satışları 2018 yılında yüzde 34.5 artarak 878 milyar TL’ye çıktı. İSO’nun değerlendirmesinde bu hızlı büyümede, fiyat artışlarının yanı sıra döviz kurlarındaki yükselmenin ihracat gelirlerinde yarattığı artışın da belirleyici rol oynadığı belirtildi.

Konya Şeker ise 2018 yılında satış hasılatını 3 milyar 460 milyon 111 bin 732 liraya çıkararak, Türkiye'nin 500 sanayi devi arasında 44. sırada yer alırken, listede Konya'dan 6 firma yer aldı. Panagro Tarım Hayvancılık Gıda Sanayi 134. sırada, Eti Alüminyum 143. sırada, Aydınlar Yedek Parça 299. sırada, Kangal Termik Santral 356. sırada, Ova Un Fabrikası 429. sırada yer aldı.

Bu ekonomik veriler sevindirici olurken, Hakkurk’tan gelen şehit haberleri de tüm halkımızı derinden yasa boğdu. Allah’tan hepsine rahmet, ailelerini de başsağlığı diliyoruz.

Tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ederim.

Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR