Ramazan'da yerli coşkusu

Ramazan'da yerli coşkusu

Konya'da Ramazan ayının da etkisiyle birlikte yerli sebze ve meyvelere ilgi arttı.

Konya'nın tarihi pazarlar biri olan Kadınlar Pazarı'nda yerli salatalık, kiraz, mısır, kabak ve çilek satışları arttı. Çevre köylerden getirilen sebze ve meyveler de satışa sunulurken vatandaş, Ramazan'ın etkisiyle birlikte alışverişini dolu dolu yapıyor. Pazar esnafının Ramazan ayı nedeniyle yüzü gülerken vatandaş da  Konya'nın en ucuz pazarından alışveriş yapmaktan memnun kalıyor.

LİMON CEP YAKIYOR

Kadınlar Pazarı esnaflarından Orhan Yavuz, yerli ürünlerin pazara yavaş yavaş girmeye başladığını belirterek, vatandaşın tercihini her zaman yerliden yana kullandığını söyledi. Kamuoyunda Ramazan'da zam gelecek şeklinde algının yaratıldığını belirten Yavuz, “Konya'nın en ucuz pazarı olmasının yanı sıra hiçbir ürüne zam yapılmadı. Sadece limonun fiyatı yüksek. Çünkü Ramazan ayında salata ve  mideyi rahatsız etmeyecek hafif yemekler tüketildiği için limonun da satışı artıyor. Geçen yıl Ramazan'da limonun kilosu 10 liraya kadar çıkmıştı. Bu Ramazan'da ise limonun fiyatı 7 liradan satılıyor” dedi.

TAZE İNCİR VE BAMYA REVAÇTA

Taze bamyanın da tezgaha yeni girdiğini ifade eden Yavuz, “Geçen hafta bamyanın kilosu 20 lira idi. Bu hafta 10 liradan satılıyor. Vatandaş, fiyatı görünce zam yapıldığını düşünüyor. Bütün sebze ve meyveler ilk çıktığında pahalı olur. Aynı şekilde taze incir de yeni yeni satılmaya başlandı. Şu an kilosu 12 liradan satılıyor. Vatandaş genellikle iftarda yemek için tadımlık alıyor. Allah'a şükür satışlarımızdan memnunuz. Allah helalinden kazanan bütün esnaf kardeşlerimize bol bereket versin” diye konuştu.

Pazardaki meyve sebze fiyatları ise şu şekilde; “Dolmalık biber 3 lira, domates 1 lira, salatalık, kavun, bezelye 2 lira, çilek 4 lira, kiraz 6 lira, mısır 1 lira, kabak 2 buçuk lira, üzüm 3 lira, şeftali 5 lira,.”

MEHMET AKİF SÜTÇÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.