Ramazan telaşı başladı

Ramazan telaşı başladı

11 Ayın sultanı Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala, esnaflar çalışmalarını hızlandırdı. İftarlık ve sahurluk ürünler, tezgahlardaki yerini aldı

Ramazan alışverişi bu hafta başından itibaren yapılmaya başlandı. Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte çarşı ve pazarlarda hareketlilik yaşanıyor. Esnaflar ramazan ayına özel ürünlerini yavaş yavaş piyasaya çıkardı. Şarküteri, market ve yufkacılarda ramazan ayı bereketi daha fazla görülüyor. Vatandaşları da alış veriş telaşı sardı. Vatandaş, ramazan ayı iftar ve sahur sofralarını süsleyecek olan yiyeceklerin listesini yaptı. Vatandaşlar tarafından en çok tahin, pekmez, helva, zeytin ve peynir tercih edildi. Ürünlere olan talep ve ramazan ayının yaklaşması ise bazı ürünlerde beraberinde zammı getirdi.

RAMAZAN ÖNCESİ ET FİYATINA  ZAM

İftar sofralarının vazgeçilmezi olan pastırma ve sucuğa vatandaş yine büyük ilgi gösteriyor. Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Üç Yıldız Pastırma ve Sucuk Şirket Ortağı Mehmet Tosun, Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte et fiyatlarında yüzde 6 ile 10 arasında bir artış yaşandığını belirtti. Tosun, her yıl ramazan öncesi et fiyatlarının arttığını ve oyunlar oynandığını dile getirerek, “Fiyatlar yükselse de ramazan ayında et satışlarımızda büyük artış oluyor. Ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesi, havaların sıcak, günlerin uzun olması sucuk tüketimini biraz azaltıyor.  Sucuğun susatma endişesi olduğu için vatandaşlar tedirgin. Sucuk ramazanda kış aylarının hızını vermese de evlerden eksik edilmemelidir. Pastırma her zaman ki yine vatandaşların olmazsa olmazları arasında yer alıyor” dedi.

ŞEBİT YUFKA SİPARİŞLERİ ALINMAYA BAŞLADI

Yufka dükkanlarında genellikle sahurlarda tercih edilen şebit yufka ekmeği siparişleri alınmaya başladı. Tuz oranı düşük ve kişiyi tok tuttuğu için vatandaşlar çoğunlukla şebit yufka ekmeğini tercih ediyor. Bunun yanı sıra erişte satışlarının da arttığını dile getiren Örnek Yufka ve Tel Kadayıf dükkanı işletme sahibi Abdullah Akkuş, “Ramazan ayının ayrı bir bereketi var. Günler öncesinden ramazana hazırlık yapmaya başladık. İşlerimiz yoğun. Bir yıl içinde sadece bir kez yaşanan ramazan ayını dört gözle bekliyoruz. Vatandaşlar en çok şebit yufka ekmeği, erişte ve tel kadayıfı tercih ediyor. Vatandaşlarımızın yüzündeki ramazan coşkusunu gördükçe bizlerde mutlu oluyoruz” şeklinde konuştu.

EN ÇOK TAHİN PEKMEZ VE BAKLAGİL SATIYORUZ

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte baklagil grubu ürünlerinde satışların arttığını belirten Hacı Ahmet Çögenoğulları çalışanı İbrahim Küçükdemirkesen ise şunları söyledi: “Ramazan ayının yaz ayına denk gelmesi bizi olumsuz etkilese de vatandaşların gösterdiği ilgiden memnunuz. En taze ürünlerle vatandaşların hizmetindeyiz. Senede bir yaşanan ramazan ayını özveri ile beklemekteyiz. Ramazana özgü ürünleri çeşitleri ile birlikte satışa sunduk. Tezgahlarımızda tahin, pekmez, helva ve bakliyat grubu ürünler yer alıyor.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum