Nurten Selma Çevikoğlu

Nurten Selma Çevikoğlu

Ramazan geliyor

Ramazan geliyor

Efendim artık mübârek Şaban ayının son Cuma günündeyiz. Haftaya Rabb’imiz eriştirirse inşaALLAH, Ramazan ayının ilk Cuma gününden olacağız. Şaban ayı boyunca sizlere O Kutlu Nebi’yi yazdık. Mübârek Şaban ayının mübârek şahsiyetini, her biri ayrı bir güzellik taşıyan muhteşem özelliklerini yazılarımıza konu ettik. İstedik çorak gönüllerimize O’nu misafir ederek gönüllerimizi yeşertelim ki, ahlâkımız ihya olsun. Zira bugün O rehber şahsiyete çok ihtiyâcımız var. Rehbersiz bilinmeyen yollarda yürünmez. Çünkü dünya bilinmeyen bir menzil! Ucu nereye varılır tahmin yürütülemiyor. Dünya âkibeti meçhul olan bir derya… O deryâya yüzme bilmeyen, can simidi olmayan dalmamalı! İşte o cankurtaran simidi, rehber kılavuz, Efendimiz aleyhissalâtu Vesselam’dır. Bizler Şaban ayı boyu gönüllerimize derman olacak Peygamberi özellik ve güzellilerle dolalım istedik. İnşaALLAH başarabilmişizdir.

Ne yapalım? Gayret bizden, tevfik yüce Yaratıcıdandır.

Şimdi ise iki ay boyu gönüllerimizi hazırladığımız mübârek Ramazan ayı geliyor. On bir ay boyu bekledik, özledik, istedik. İşte Rahmet ve lütuf ayı Ramazan hânelerimize, gönüllerimize teşrif etmek üzere Cenâb-ı Hakk’ın izniyle. Tüm seneyi bereketlendirecek… Ne güzel! Ne mutlu bize! 

İbâdetler inananları Hakk’a yaklaştırır. Halkı Hakk’la berâber kılar. İbâdetler insanın davranışlarına biçim getirir. Bozuk tavırları, yanlış hareketleri düzeltir, kötü zanları güzel kılar. İyilikleri ve hayırları çoğaltır. Sonuçta ibâdetler, kişiyi güzelliklerle donatır. Ayni zamanda ibâdetler, insanları olumlu yönde motive ederken olumsuz yönlerini düzeltir. Yâni kişiye dâima pozitif bir ivme kazandırır. O zaman kişileri hep doğru yolda yürüten ibâdetlere sarılan insanlardan oluşan bir toplumu düşünsenize? Böyle bir toplum kötülükten beri olan, hep hayra yönelen bir toplum olmaz mı? İşte bizim da tam böylesi bir topluma ihtiyâcımız var. Ve Ramazan bu işi gerçekleştirmek için en uygun zemin!

Milletinin malını, milli servetini hebâ edip, yakıp-yıkmayan, her bir karesi şehid kanlarıyla sulanmış şu mukaddes ülke toprağını böldürmeyen, askerine-polisine-jandarmasına kurşun sıkmayan, güvenlik görevlilerini hâince pusuya düşürmeyen, ibâdet yerlerimizi ateşe vermeyen insanlar, kutsal değerlerimizi önemseyen müminlerdir. Kutsal değerlerimizi önemseyen insanlar ibâdetlerine ehemmiyet verenlerdir.

Biz Müslümanların bir kutsî değeri olan Ramazan ayına çok az günler kala ibâdetlerin sağladığı sayısız faydaları hatırlayarak en mükemmel ibâdetlerin yapıldığı Ramazan ayının ruhlarımıza getireceği ayrı bir sevinç ve sürûrla yüreklerimiz müthiş bir neş’e ve sevinç içerisindeyiz. Rabb’im ruhlarımıza bu zevki iliklerimize kadar yaşatsın inşaALLAH. Ve en kâmil mânâda oruçlar tutabilmeyi, sene boyu ayrı kaldığımız kutsal kitâbımız Kur’ânu Azûmşşân’ı hatim edebilmeyi, ahlâkımızı düzeltebilmeyi, irâdemizi terbiye edebilmeyi, tevbe ve istiğfarlarla günahlarımızdan arınabilmeyi, Rabb’imizin rızâsına erişebilmeyi, cennetini kazanıp cemâline kavuşabilmeyi yüce Rabb’imizden niyaz ediyoruz.

Efendim şimdiden Ramazanınız mübârek ola. Hayırlı Cumalar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurten Selma Çevikoğlu Arşivi
SON YAZILAR