Nurten Selma Çevikoğlu

Nurten Selma Çevikoğlu

Ramazan geldi, Ramazan geldi

Ramazan geldi, Ramazan geldi

Ramazan geldi, Ramazan geldi. İçimiz sevinç doldu, gönlümüz sürûr buldu, ruhûmuz sükûna gark oldu. Ramazan ayının güzelliği yüreklerimizi kıpır kıpır heyecâna boğdu. Neden? Çünkü ebedi saadeti kazanma fırsatı ayağımıza kadar geldi. Kaçırılmamalı, çok dikkatli olmalı. Mübârek Ramazan ayının her günü en güzel şekilde ihya edilmeli.

Ramazan geldi, Ramazan geldi. Kur’ân’ımızla buluşma vakti geldi. O’nu kalben ve rûhen en iyi bu güzel ayda idrak edebiliyoruz. Yine sevapları toplama mevsimi geldi. Ne mutlu bize!

Ramazan geldi, Ramazan geldi. ‘Benim için sabredenlerin mükâfatlarını hadsiz-hudutsuz veririm’ buyuran Rabb’i Teâlâ’nın emrini yerine getirme günlerindeyiz. Yüce Rabb’in emirlerine itaat etmenin mutluluğunu bizlere tattıran Ramazan ne karlı bir ay!

Ramazan geldi, Ramazan geldi. Oruçla ahlâkımızı bu sene de düzelteceğiz elhamdülillah. Kim bilir bu Ramazan İslâm’a yakışmayan hangi huyumuzu değiştirmeyi Cenâb-ı Hak nasip edecek? Kâmil ahlâka erişmede bizlere güzel katkılar yapacak olan Ramazan nasıl sevilmez? Ey Ramazan bu yıl inşaALLAH senden en âlî şekilde istifâde edenlerden olmaktır dileğimiz!

Ramazan geldi, Ramazan geldi. Fakir-fukara, garip-gurebâ sevinecekler. Zekatlar, sadakalar verilecek, yardımlar yapılacak, ihtiyaç sâhiplerinin yüzleri gülecek, evler şenlenecek, ocaklarda yemekler pişecek, ağlayanların yüzleri gülecek mübârek Ramazan ayında.

Ramazan geldi, Ramazan geldi. Câmiler her zamankinden daha çok dolacak, Müslümanlar hep bir araya gelerek kaynaşacaklar. Vâzû nasihatler dinlenecek, kardeşlik bilinci gelişecek, bu idrakte olan Müslümanların sayısı artacak inşaALLAH.

Ramazan geldi, Ramazan geldi. Devamlı oburca yiyen insanların bedenleri artık dinlenmeye kavuşacak. Mideler aç kalmanın huzûrunu yaşayacak böylece fakirlerin hâli daha iyi idrak edilecek. ‘Yaşamayan bilmez, çekmeyen anlamaz’ hükmü gerçekleşecek.

Ramazan geldi, Ramazan geldi. İftarla, sahurla, teravihlerle hayâtımıza farklı bir canlılık, evlerimize farklı bir bereket dolacak. Kalpler ibâdetlerle huzûra doyacak. Her Müslüman Ramazanı ihya etmek için ayrı ayrı koşuşturmalarla meşgul olacak. Koş-koştur, bul-buluştur şu mübârek Ramazan ikliminden pozitif anlamda yararlan.

Ramazan geldi, Ramazan geldi. Mukabelelerle o zaman kadar fazla görüşmeyen konu-komşu Kur’an muhafazası altında buluşacaklar hem halleşecekler hem Kur’an tilâveti yaparak kaynaşacaklar. Gönülleri birleşecek, mesrûr olacaklar. Kur’ân’ın toplayıcı kutsî güzelliğini bir kez daha idrak edecekler.

Ramazan geldi, Ramazan geldi. Ziyâfetler verilecek, kazançlar, yemekler, ikramlar paylaşılacak. İhtiyaçlıların, akraba-ahbap ve dostların kalpleri ihya edilecek, aradaki sevgi ve ilgiler kavîleşecek. Yüreklere de hânelere de sevinç yürüyecek.

Ramazan geldi, Ramazan geldi. Çocuklar dînî ibâdetlere alıştırılarak bilmedikleri öğretilecek. İftar-sahur zevki tattırılacak, usul usul namaza başlatılacak. Câmi, Kur’an, Ramazan sevdirilecek. Gençlerin mânevî yönleri beslenecek, ruhları huzûra kavuşacak.

Ramazan geldi, Ramazan geldi. Yürekler, evler, müminler âdeta bayram edecek…

Hoş geldin ey mübârek şehrû Ramazan. Hoş geldin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurten Selma Çevikoğlu Arşivi
SON YAZILAR