Ramazan Bayramı telefonla kutlanacak

Ramazan Bayramı telefonla kutlanacak

Mübarek Ramazan ayı bugün yapılacak son iftarla bitiyor. Türkiye, tam kapanma döneminde, kısıtlamaların gölgesinde Ramazan Bayramına giriyor. 

11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayında sona gelindi. Ümmet coğrafyası, buruk ve kısıtlamaların gölgesinde bir bayramı idrak edecek. 2020 yılının Mart ayında Türkiye’yi sarmaya başlayan korona virüs tehlikesi, henüz bitmedi. Alınan ve gevşetilen tedbirlerle vaka sayısı sürekli değişti. Geçtiğimiz aylarda günlük vaka sayısının zirveyi görmesi, ülkeyi tam kapanmaya götürdü. Tam kapanma ile birlikte Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan günlük vaka sayılarında azalma görüldü. Türkiye, Ramazan Bayramına da tam kapanma uygulamasıyla giriyor.

 TEMAS ETMEDEN BAYRAMLAŞILACAK 

Bayram namazı sonrası gelenek haline gelmiş olan cami içinde ya da bahçesinde kalabalıklar halinde tokalaşarak, sarılarak, öpüşerek bayramlaşma, koronavirüs açısından çok riskli olduğu için toplu şekilde olmayacak. Yine çoğu vatandaş temas etmeden bayramlaşacak. 

BAYRAMDA YOĞUN BİR TELEFON TRAFİĞİ OLACAK 

Bayram ziyaretleri yerine telefonla, istenirse görüntülü biçimde bayram kutlaması yapılacak. Bayramda vatandaşlar arasında yoğun bir telefon trafiği olacak. Bulaş riskini önlemek adına çoğu vatandaş, büyüklerinin, akrabalarının ve yakınlarının bayramını telefonla kutlayacak. 

İÇİŞLERİ’NDEN AÇIKLAMA: DENETİMLER SÜRECEK 

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ramazan Bayramı boyunca tedbirlerin devam ettirileceği bildirilirken, “Salgının seyrinde yaşanan bu olumlu gidişatın sürdürülmesi açısından denetim faaliyetleri, tam kapanma döneminin kalan süresi içerisinde de tüm hızıyla sürdürülecektir” denildi.

Bakanlığın açıklamasında, Ramazan Bayramını da içine alan süre boyunca şehirlerarası seyahat kısıtlaması ve sokağa çıkma kısıtlamasına dair yürütülen denetimlerde toplam 7 bin 251 kontrol noktasında 95 bin 948 kolluk personeli görev alacağı da ifade edildi. 

MESUT TURAN 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.