Ramazan Akyürek: Yapılacak Operasyon İçin Deliller Oluşturuluyor

Ramazan Akyürek: Yapılacak Operasyon İçin Deliller Oluşturuluyor

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı'daki 'log' kayıtlarının silinmesine ilişkkin yasal bir engelin olmadığını açıkladı. Akyürek, log kayıtlarının bir yılın sonunda yönetmelik...

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı'daki 'log' kayıtlarının silinmesine ilişkkin yasal bir engelin olmadığını açıkladı. Akyürek, log kayıtlarının bir yılın sonunda yönetmelik gereği imha edildiğini kaydetti.

Ramazan Akyürek, avukatı Adnan Şeker vasıtasıyla yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, log kayıtlarının içeriği itibariyle istihbarat birimlerinin personelinin yaptığı işlemlere yönelik bilgileri içerdiği anlatıldı.

Log kayıtlarının saklanması süresine ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı Merkez ve Taşra Birimleri Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin 37 maddesinde düzenlendiği belirtilen açıklamada, yönetmeliğe göre, log kayıtları oluşturulduktan sonra 3 ay çevrimiçi, 1 yıl süreyle çevrim dışı tutulacağı, çevrimdışı bilgilerinin merkez tarafından denetlenerek tutanak düzenleneceği ve kullanıcı işlem bilgilerinin 1 yılın sonunda sistem tarafından otomatik olarak imha edileceği şeklinde olduğuna işaret edildi.

Açıklamada Akyürek, medya da Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı' nın tüm hafıza ve kayıtlarının geri dönülmez şeklinde silindiği algısının oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çekti.

Akyürek, “Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığının tüm kayıt, belgelerin aslı ve hafızası Ankara Çankaya Yıldız'da bulunan daire başkanlığının arşiv bölümünde durmaktadır. Yine bu belgelerin dijital ortamda aynı yerde Bilişim Daire Başkanlığı'nda bulunmaktadır. Bu belgelerin yedekleri ise gizli bir yerleşkededir. Eğer İstihbarat Daire Başkanlığı, hükümet ve devlet bilmiyorsa arşivin, dijital belgeleri ve yedeklerin yerlerini bilmiyor ise; yerini biz gösterelim. Bu sebeple bu algı ve operasyon beceriksizliğin örneği olarak Türk idare ve hukuk tarihine geçecektir."

Akyürek, kendisinin 9 Ekim 2009 tarihli kullanıcı kontrol işlemleri konulu onayı ile yetkisiz olarak log kayıtlarını imha ettirdiğine dair yanlı ve maksatlı yayınların hukuki temeli ve alt yapısının olmadığına işaret etti. Akyürek, kendisine yönelik yapılacak bir operasyonun delillerinin oluşturulmaya çalışıldığına işaret ederek, "Bu haber ve yayınlara karşı her türlü yasal yollara başvurulacağını kamuoyunun bilgisine sunarız." ifadesini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.