Rakamlarla ortaya  çıkan acı gerçek

Rakamlarla ortaya çıkan acı gerçek

İttifak Holding Konyaspor’da Göztepe karşısında gösterilen kötü performans rakamlarda da ortaya çıktı

İzmir deplasmanında yeşil-beyazlı ekip 90 dakika boyunca 5 orta yaparken tek şutu kaleye isabet etti. Rakip takım ise 16 şutun 10 isabetli olurken 27 kez orta yaptı. İttifak Holding Konyaspor’da Göztepe karşısında alınan yenilginin yankıları sürüyor. Yeşil-beyazlı ekipte futbolcuların kötü mücadelesi taraftarları isyan ettirdi. Konyaspor caiması Göztepe karşısındaki kötü oyunu tekrar görmek istemiyor. Teknik direktör Aykut Kocaman Kayserispor maçıyla birlikte takımda bişeylerin değişeceği sinyalini 1-0’lık yenilgi sonrasında yaptığı basın toplantasında vermişti.

GÖZTEPE MAÇINDA TEK ŞUT KALEYİ BULDU

İttifak Holding Konyaspor’un Göztepe deplasmanında ortaya koyduğu kötü oyun istatistiklerle de göz önüne serildi. Yeşil-beyazlı ekip rakibine 9 şut çekerken bu şutların sadece 1 tanesi kaleyi tuttu. Rakip Göztepe ise Konyaspor kalesine 16 şut çekti ve 10 isabet sağladı. Kaleci Serkan bu şutları başarılı şekilde uzaklaştırmamış olsaydı yeşil-beyazlı ekip tarihi bir yenilgi alacaktı. 10 kişi kalan rakibi karşısında topa sahip olmada üstün görünen Konyaspor ne yazıkki bu üstünlüğünü oyuna ve skora yansıtamadı.

SADECE 5 ORTA YAPTI

Anadolu Kartalı izmir deplasmanında ortaya koyduğu kötü oyunla hayal kırıklığı yaşatırken atak geliştirmekte oldukça zorlandı. İttifak Holding Konyaspor yaklaşık 40 dakikasını 10 kişi oynayan rakibi karşısında 90 dakika boyunca sadece 5 orta girişiminde bulundu. Yeşil-beyazlı ekip gol bulmak için orta sahadan atak geliştirip uzaktan çektiği şutlarla etkili olmaya çalıştı ama bunda başarılı olamadı. Göztepe ise 27 orta girişiminde bulundu

SERKAN 8 TOP KURTARDI

Göztepe deplasmanında tarihi farkı önleyen kaleci Serkan Kırıntılı kaleyi tutan 10 şutun 8’ini kurtardı. Penaltıda kalesinde gol gören başarılı eldiven ortaya koyduğu performansla maçın Konyaspor adına yıldızı oldu. Maçta kaleyi tutan bir şut ise Ali Turan’ın kafasıyla uzaklaştırıldı.

GALİBİYETİ YOK

Konyaspor rakibi Göztepe’yi 5 maçında da yenemedi. Yeşil-beyazlı ekip rakibine karşı galibiyeti 4 maçta 2 yenilgi 2 beraberlik almıştı. İttifak Holding Konyaspor bu maçta da rakibine kaybetti.

Yeşil-beyazlı ekibin Süper Lig’deki yenilmezlik serisi İzmir’de sona erdi. Rakibine 1-0 mağlup olan Konyaspor, sezonun ilk mağlubiyetin alırken, 11 maç sonra da mağlup oldu. Anadolu Kartalı, bu maçtan önce son olarak geçen sezonun 27. haftasında deplasmanda Başakşehir’e 2- 0 mağlup olmuş, sonraki 11 maçta 2 galibiyet ve 9 beraberlik alarak hiç mağlup olmuştu.

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.