Rakamlar  yalan söylemez

Rakamlar yalan söylemez

Konyaspor defans futbolu oyunyor, Aykut Kocaman savunma futbolu oynatıyor algısına yeşil-beyazlı ekip istatistikleri ile cevap verdi

Süper Lig’de 7. Hafta geride kaldı. İttifak Holding Konyaspor 7 hafta sonunda topladığı 12 puanla ve averajla 4. basamakta yer aldı son olarak deplasmanda Kasımpaşa’yı 4-1 gibi farklı bir skorla mağlup eden yeşil-beyazlı ekip defans futbolu algısı yapanlara da iyi bir cevap verdi. Konyaspor bu algıyı yapanlara sadece Kasımpaşa maçı ile değil geride kalan 7 hafta istatistikleri ile oluşturulmak istenen algıya cevap verdi.

AYKUT KOCAMAN’DAN ALGI YAPILIYOR AÇIKLAMASI

Aykut Kocaman, Kasımpaşa maçı sonrası savunma futbolu oynattığı yönündeki eleştirilere sert çıkarak şunları söyledi: "Benim ile ilgili bir algı var, bunun farkındayım! Ne yazık ki bizim ülkemizde doğrular ile yanlışlar yer değiştirmiş. Bu saçmalıklarla uğraşmak insanı yoruyor, ben artık bu tarz söylemlerle ilgilenmiyorum. Genel olarak beklentilerimin üstünde bir maçtı. Kasımpaşa, fiziksel olarak Türkiye'nin en kuvvetli takımlarından biri, çok sert bir maç oldu ve bize direnç gösterdiler. Bir seviyeye doğru gidiyoruz. işimiz kolay değil"

DEFANS FUTBOLU OYNUYOR AMA

RAKİP SAHADA EN FAZLA PAS YAPAN TAKIM

Konyaspor’un genel olarak savunma yaptığı ve oyunu kendi sahasında kabullendiği algısını ilk 7 hafta sonunda ortaya çıkan istatistikler yalanladı. Konyaspor kendi sahasın pas sıralamasında 8. Sırada yer alırken, rakip sahada pas sayısında ise Süper Lig’in ikinci takımı konumunda Opta verilerine göre rakip sahada en fazla pas yapan takım ise Fenerbahçe. Yeşil-beyazlı ekip bu rakamlarla kendisine oluşturulmak istenen algıya istatistiklerle cevap verdi. Opta verilerine göre 2019/20 Süper Lig sezonunun ilk yedi haftasında hücum bölgesinde en fazla isabetli pas yapan takımlar: Fenerbahçe - 944 Konyaspor - 742 Beşiktaş - 737

EN FAZLA ŞUT ÇEKEN TAKIM

Rakip sahada en fazla pas yapan takım olan Konyaspor’un bir başka dikkat çeken istatistiği ise Süper Lig’in en fazla şut çeken 2. takımı olması. Fenerbahçe’nin lider olduğu şut sıralamışında Konyaspor, Süper Lig’deki birçok iddialı takımı geride bıraktı. Rakip sahada en fazla pas yapan ve en fazla şut çeken takımlardan biri olan Konyaspor’un hücum istatistiklerindeki yükseliş gözlerden kaçmadı.

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.