Rahvan atları Türk Bayrağı için yarıştı

Rahvan atları Türk Bayrağı için yarıştı

Konya Rahvan Atları Yetiştiricilik ve Binicilik İhtisas Kulübü tarafından bu yıl 5.nci organize edilen Geleneksel Rahvan Atları Bahar Kupası yarışlarında rahvan atları Türk Bayrağı almak için yarıştı.

Konya Rahvan Atları Yetiştiricilik ve Binicilik İhtisas Kulübü tarafından bu yıl 5.nci organize edilen Geleneksel Rahvan Atları Bahar Kupası yarışlarında rahvan atları Türk Bayrağı almak için yarıştı. Yarışlar 6 ayrı kategoride yapılırken, Arap atları da ilk kez gösteri yarışı yaptı.

Meram Belediyesi tarafından yapılan ve daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Konya Rahvan Atları Yetiştiricilik ve Binicilik İhtisas Kulübü tahsis edilen Gödene Mahallesi Pamukçu Han karşısında yer alan Rahvan At Hipodromunda yapılan Bahar Kupası Rahvan At yarışlarında Konya ve İlçelerinden gelen 50 rahvan atının katılımıyla yapıldı. Yarışlarda birinci olan rahvan at sahiplerine altın, kupa ve Türk bayrağı verildi. İki ve Üçüncü gelen at ve sahiplerine ise kupa verildi. Konya Rahvan Atları Yetiştiricilik ve Binicilik İhtisas Kulübü Başkanı Ali Peksemerci “Bu yarışlardaki hedefimiz Konya’da rahvan atçılığını geliştirmek ve gençlere ata sporumuz olan rahvan atcılığını sevdirmektir. Bu yıl bu yarışımız dışında 4 büyük yarış daha Konyamızda organize ve ev sahipliği yapacağız. Konya olarak Rahvan At yarışlarının merkezi olmasını hedefliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.