Hâlid Şen

Hâlid Şen

Rahmetini umarak…

Rahmetini umarak…

Görmez misin ki Allah bulutları (dilediği yere) sürüklüyor; sonra onları bir araya getirip üst üste yığıyor. İşte görüyorsun ki bunlar arasında yağmur çıkıyor. O, gökten, sanki oradaki dağlardan da dolu indirir. Artık onu dilediğine isabet ettirir; dilediğinden de onu uzak tutar; bu bulutlardan çıkan şimşeğin parıltısı nerdeyse gözleri alır! (Nûr Suresi-43)

**

Kışın en soğuk zamanlarını yaşıyoruz neredeyse… Hastalıklar patlama yaptı, çiftçi ekininden endişeli hale geldi. Yağmur, kar yağmadı… Çiftçi ekinine yağmur bekliyor. Kar önce gelir ve tutmazsa ekin için don tehlikesi var. Vatandaş kar bekliyor, mikroplar ortalığı kırıp geçiriyor…

**

Uzmanlar kar yağışının bir anlamda mikropların dezenfekte olması anlamına geldiğini söylüyor.  Bu yüzden acil servisler grip, bronşit, faranjit ve iltihaplanma şikayeti olan hastalarla dolup taşıyor.

**

Ayette de buyurduğu gibi Cehab-ı Hakk rahmetini dilediğine isabet ettiriyor. Ve bizlerin bu rahmete çok ihtiyacı var. Ellerimizi açıyor ve dua ediyoruz; ‘Rabbimiz bizleri rahmetinden esirgeme, bizlere acı…’   

 

 

ŞEB-İ ARUS HEYECANI KALDI MI?

 

Bu sene açıkça görüldü ki, Mevlana’yı Anma Haftası etkinliklerine ilgi azaldı. Daha doğrusu Konya’daki etkinliklere ilgi azaldı. Artık her ilde bu etkinlikler yapılıyor. Keşke her ilde Mevlana aslına uygun olarak anılsın… Fakat Konya da dahil etkinlikler Mevlana’nın mistisizm çerçevesi içerisine hapsedilmesi anlayışıyla yapılıyor.

**

Törenlere gelen bir vatandaşın hayatında hayra doğru bir yönelmeye mi vesile olunuyor yoksa birkaç günlük haz seansı mı veriyoruz?

**

Mevlana’nın sözleri insanları Kur’an’a yöneltmesi gerekiyor. Hakkıyla çevirisi yapılmış bir Mesnevi okuyan kişi bunun olması gerektiğini anlar.

**

Mevlana’nın şu sözü defalarca yazıldı, yine yazalım; “Men bende-i Kur'anem eğer can darem. Men hak-i reh-i Muhammed Muhtarem. Eger nakl kuned cüz in kes ez güftârem Bîzârem ez u vez an sühan bizarem”  (Ben ,eğer can taşıyorsam Kur'an’ın kulu ve kölesiyim. Ben ,Seçilmiş Peygamber Hz. Muhammed 'in (as) yolunun toprağıyım. Bir kimse, bundan başkasını, benim sözümden naklederse ben, o nakleden kişiden de, o sözden de bizarım)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hâlid Şen Arşivi
SON YAZILAR