Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Rahmet ve bereket sofrası açıldı

Rahmet ve bereket sofrası açıldı

Rabbimize sonsuz şükürler ve hamd-ü senalar ediyoruz.
Rahmet, bereket, fazilet ve gufran ayımız Ramazan-ı Şerife erişmiş bulunuyoruz.
Müslümanların İyilik mevsimi başladı.
Müslüman ruhların mimarı geldi.
Kardeşleri Recep ve Şaban ayını takiben af ve mağfiret mevsimi 11 aylık hasreti bitirerek hoş geldi, safalar getirdi.
Mümin gönüllere ve evlere 30 gün boyunca iftar ve sahurları ile birlikte bereketli cennet sofralarının ikramlarıyla geldi.
Ferasetli, dirayetli ve basiretli mü'minlerin hiç bitmesin dedikleri gece ve gündüzler bu günlerdedir.
İyiliği, iyilik mevsimini sadece ve yalnız iyilerin değil kötülerin bile anladığı günlerdir bu günler.
Bu günler aynı zamanda Müslümanlar onlara iltifat ve itibar etmese de bütün bir sene İslama ve Müslümanlara söven ve başörtüleriyle alay eden ve din ile dindarlığı yobazlık sayan tv lerle basın yayın organlarını bile değiştiren, düzelten ve bir aylığına da olsa Müslümanlaştıran veya Müslüman gözükmek zorunda bırakan kutlu bir aydır.
İslam düşmanı basın yayın organları bile zoraki de olsa Müslümanlaşmak müslüman gözükmek zorunda kalmalarına karşın sözde Müslümanların yönetimindeki kamu idareleri özellikle de yerel yönetimler nasıl oluyorsa, Ramazan ayı geldiğinde bir değişime uğruyor ve Ramazan ile hiçte mütenasip olmayan bir takım eğlence programları düzenlemek zorunda hissediyorlar kendilerini.
Ramazan ayı bir Kuran ayı, bir oruç ayı, bir ibadet ayı, bir arınma ayı ve bir muhasebe ayı olması gerekirken Müslüman idareciler elindeki belediyeler eliyle bir eğlence, bir gösteriş vesilesi ve hatta bir zulüm ayı oluveriyor.
Hâlbuki Ramazan ayı bizim hayatımızda çok çok önemli bir yeri olması gereken zaman dilimidir.
Bütün vakitler ve zamanlar hep kıymetli ola gelmiştir Müslümanların hayatlarında.
Ama ramazan ayı ayette de ifade edildiği gibi sayılı günlerdir ve sayılı günler çok çabuk gelir geçer.
Müslümanlar bilirler ki biz bu dünyaya imtihan için gönderildik ve her türlü nimetten sorumlu olacağız ve hesaba çekileceğiz.
Hemşerilerinin her türlü ihtiyaçları için kullanmaları gereken kamu gelirlerini, bir aylık bir dönemde Ramazan bahanesiyle şahsi reklamları için kullanmaktan çekinmeyen belediye başkanları kendilerinden öncekilerin dönemlerinin çok kısa sürdüğünü ve imkânları gereğince kullanmayanların o imkânları kısa sürelerde kaybettiklerini hiç düşünmezler mi?
Hele ki o imkânların Müslümanları namaz ibadetinden özellikle de Ramazan gecelerini ihya etmek için çok büyük bir fırsat olan teravih namazlarını ifa etmekten alıkoya n müzik Programlarına harcanmasının ın sorumluluğunun da çok büyük olacağını hiç akıllarına getirmezler mi?
Peygamberimizin(sav) ifadesiyle Allah’ın(cc) ayı Recep ayını ve Peygamberimizin(sav) ayı olan Şaban ayını boş gayeler ve gerçekleşmesi mümkün olmayan boş emellerle geçiren yerel yöneticilerin ümmetin ayı olan Ramazan ayını da boşa geçirmeleri ne büyük bir gaflettir.
Mahalle iftarları adı altında yapılanlar da maalesef bir garip olmaya başladı.
Müslümanlar sizlerden iftara kadar her türlü eğlencenin eksik olmadığı ve aç kalınan günün tüm acısının iftarda çıkarıldığı bir israf sofrası istemiyor artık.
Birbirinize karşı övünç vesilesi yaptığınız ve şu kadar bin kişinin katılımı olmuştur diyerek övündüğünüz mükellef sofraları değil, bu sofralar için ne kadar bin lira harcadığınızı ve eğlence programlarına davet ettiğiniz sanatçılara(!) ve bu programları yayınlayan televizyonlara ne kadar ücret ödediğinizi öğrenmek istiyor artık hemşerileriniz.
Asfalta kanalizasyona harcadığı paraları kasıla kasıla açıklayan belediye başkanları neden eğlence programları ile televizyonlara verdikleri paraları açıklayamaz diye soruyor hemşerileriniz.
Daha Ramazan ayının ilk günlerindeyiz. Şehrimize, Memleketimize ve İslam Âleminin içinde bulunduğu duruma bakarak:
 Allah'ım(cc), bu Ramazan ayını bize hayırlı ve bereketli kıl, günahlarımızın affına sebep eyle,
İslam âlemindeki bu başkalaşım ve değişimi olduğu kadar memleketimizdeki şehrimizdeki başkalaşım ve değişimleri de sona erdir, Müslümanlara tasallut edilen her türlü bela ve musibetleri kaldır, aralarındaki akan kanı durdur, Müslümanları senden(cc) korkmayan ve Müslümanlara acımayanların elinde oyuncak eyleme diye dua ediyoruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR