"Rahip Brunson serbest kalabilir"

"Rahip Brunson serbest kalabilir"

İzmir'de ev hapsinde tutuklu bulunan ABD'li rahip Brunson ile ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. İsmini açıklamayan Türk yetkili Amerika'nın gazetelerinden Wall Street Journal'a rahip Brunson'un 12 Ekim’de serbest kalabileceğini açıkladı.

Amerika'da yayın yapan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, ABD ile Türkiye arasında gerilime neden olan rahip Andrew Brunson ile iglili "12 Ekim’deki duruşmada serbest bırakılabileceğini" yazdı. WSJ haberinde yer verdiği bir Türk yetkili, rahip Brunson'un Ekim ayındaki duruşmada serbest bırakılması ile ilgili "muhtemel bir sonuç" ifadesini kullandı.

Amerikan gazetesine göre, rahip Brunson'un serbest kalabileceği "sinyalini" veren ismini açıklamayan Türk yetkili, bunun olabilmesi için, Amerikalı din adamının ABD’ye gönderilmesi konusunda Washington’ın uyguladığı baskıyı sonlandırması gerektiğini söylüyor. Wall Street Journal'ın Türkiye büro şefi David Gauthier-Villars ve Washington muhabiri Dion Nissenbaum tarafından kaleme alınan haberde, Beyaz Saray’ın rahip Brunson konusunda Türkiye'ye yönelik aldığı yaptırımları azaltma kararı aldığı da yazılıyor.

Bu kararın arkasında, Türkiye’nin ekonomik problemlerinin, gelişmekte olan diğer piyasalara sıçrayabileceği korkusu olduğu ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.