Sabit Horasan

Sabit Horasan

Rahat galibiyet

Rahat galibiyet

Antalyaspor karşısında sergilenen güzel futboldan sonra sadece futbolcuların emeklerinin karşılığında ter dökerek aldıkları galibiyeti daha geniş şekilde yazmak isterdim. Ama, teknik direktör Uğur Tütüneker’in basına karşı almış olduğu tavır ön plana çıktı.

Öncelikle şunu vurgulamak istiyorum. Daha önce de dile getirdiğim gibi istikrarı sağlama adına takımdan kimsenin ayrılmasını istemem. Ama, bu herkes görevini tam olarak yerine getirdiği zaman geçerlidir. Konyaspor zarar görecekse, o zaman işler değişir. Kim olursa hesabını verir.

Basını ‘itibarsızlaştırma’ noktasında tavır takınan teknik direktör Uğur Tütüneker, maç sonrası açıklamasında, karşılaşmayı değerlendirmeden çok basın mensuplarına veryansın ederek, “ben karaktersiz değilim” demiş.

Olabilir. Kimsenin kişiliği üzerine konuşacak değiliz. Mutlaka da Uğur hoca iyi bir insandır.

Ama, Başkan sayın Ahmet Şan’ın Galatasaray maçının ardından yaptığı açıklamaları da hatırlatmadan geçemeyiz, geçmemeliyiz!...

Bizim sitemimiz, Konyaspor üzerinedir. Takımın, maçlarda 90 dakikada aynı tempoyu tutturamamasından, yeşil-beyazlıların 13 Puanda kalarak tehlike içerisinde bulunmasından yanadır. Sitemimiz, muhabir arkadaşlarımızın hocaya ulaşamamalarından ve onlara karşı takınılan tavırdan kaynaklanmaktadır.

Doğru, teknik direktör ısınma antrenmanlarına çıkmayabilir. Ama, Uğur hoca, gerçeklerin işler kötüye gittiği için yazılmadığını bilmeli. Dahası, hatanın kendisinde olduğunu anlamalı. Gazeteci her zaman iyi yazacak diye kural mı var? O zaman, nasıl iyi yazıldığı zaman olumlu yaklaşıyorsa, kötü yazıldığı zamanda saygı duymak zorundadır. Başarının birlikten geldiğini, dayanışmanın Konyaspor’u bu duruma getirdiği gerçeğiyle hareket etmelidir.

Uğur Tütüneker’in yaptığı, kendisine ihanetten başka bir şey değildir.

Umarım ki, yanlışlardan döner ve sadece Torku Konyaspor’un başarısına odaklanır.

Çünkü, Konyaspor’un istikrarı sürdürmeye, maç kazanmaya ve daha çok puana ihtiyacı vardır.

İşin özeti, Basın-Uğur Tütüneker çekişmesinden Torku Konyaspor’un daha çok zarar görmemesi adına birilerinin sorumluluk alması ve iki tarafı bir masa başında toplaması yerinde bir hareket olacaktır diye düşünüyorum.

Torku Konyaspor, Pazar günü Antalyaspor karşısında belki de sezon başından buyana ilk kez, her iki yarıda da aynı tempoda oynadı ve haklı bir galibiyet aldı. Sanırım teknik direktör Uğur Tütüneker de bu gerçeği görmüştür.

Bu Antalyaspor’un kötü oynamasından çok, yeşil-beyazlı futbolcuların alın terinden kaynaklandı.

Maça istekli ve iyi başlayan ve iyi bitiren Kartallar, 90 dakika boyunca sahayı enlemesine ve boylamasına çok iyi kullandılar.

Zaman zaman sert, seyirci tabiriyle kıran kırana geçen maçta yeşil-beyazlı futbolcular, daha çabuk oynadıkları ve kanatların da iyi kullanılması halinde rakip kalede çok daha etkili olabileceklerini ve tehlike yaratabileceklerini gösterdiler.

İlk yarı boyunca olumlu bir tek top alamamasına karşın Gekas, ileride rakip defansı çıkartmayarak ataklara katılmasını önlerden, orta alan futbolcuları geçen haftalara oranla daha iyi bir görüntü verdi. Sahanın en iyisi, alışık olmadığı bir yerde oynatılmasına karşın Hasan Kabze’ydi. Attığı golde enfesti. Defans ise, her iki kenarda maç eksiği bulunan genç futbolcular Tolga ve Mehmet Uslu oynamasına rağmen görevini yaptı. Buda gösterdi ki, genç futbolcuların değerlendirilmesiyle kazanan tarafın Konyaspor olacağı gerçeği bir kez daha ortaya çıktı.

Örneğin, Abdülkerim Bardakçı..

Fenerbahçe maçının ilk yarısında şans bulan bu futbolcu üzerinde ısrarla durulmuş olsaydı, inanıyorum ki, bugün çok daha iyi duruma gelecek ve en az Ergün Teber kadar takıma katkı sağlayacaktı. Teknik adamlar bu konuda daha cesaretli ve ısrarcı olmalıdırlar. Bu Ömer Ali içinde geçerlidir.

Maçın ikinci yarısında da iyi bir görüntü veren Torku Konyaspor, 90 dakika sonunda 3 puanı 2 golle alarak moral kazandı ve güven tazeledi. Tribünleri dolduran 10 bin kadar futbolseverde stadı mutlu terk etti. Bu nedenle emeği geçenleri; hocasından futbolcusuna kadar herkesi kutluyorum.

Torku Konyaspor’un genç futbolcusu Ömer Ali Şahiner’in, maçın 25. dakikasında Tita ile bir kafa pozisyonunda çarpışması sonucunda burnu kırıldı.. Konyaspor ve Ömer Ali adına büyük şanssızlık. Burnundan ameliyat olan Ömer Ali’ye geçmiş olsun dileklerimi ileterek, Beşiktaş maçında sahadaki yerini alacağına inanıyorum.

--

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR