PYD, Moskova'da ofis açtı!

PYD, Moskova'da ofis açtı!

Moskova'da, PKK'nın uzantısı PYD'nin kontrolündeki bölgeleri temsil ettiği bildirilen bir ofis açıldı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin kontrolündeki bölgeleri temsil ettiği bildirilen bir ofis  açıldı. Batı Kürdistan Temsilciliği” adıyla tanıtılan ofisin, Suriye'nin  kuzeyinde Türkiye'ye sınır olan ve PYD tarafından "Cezire", "Kobani" ve "Afrin"  "kantonları" olarak adlandırılan bölgeleri temsil ettiği açıklandı.

Açılışa, HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, PYD’nin Rusya  temsilcisi ABDussalam Ali ve "Suriye Kürtleri Avrupa ve ABD Temsilcisi" olarak  tanıtılan Senam Muhammed katıldı. Temsilcilik, geçen aralık ayında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin  Demirtaş’ın açılışını yaptığı işadamları derneği ile aynı binada bulunuyor.

Feleknas Uca, “Kürtlerin Cenevre’ye (Suriye müzakerelerine) katılmaması bize  zarar vermedi, dünyanın dikkatini Kürtlerin üzerine toplamasına yardımcı oldu"  iddiasında bulundu.

Toplantıya, Ukrayna’daki Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrol ettiği Donetsk ve Lugansk bölgelerinin temsilcileri de katıldı.

Öte yandan İHA'nın haberine göre temsilcilikte bulunan bir haritada Türkiye’nin doğu kısmını da içine alarak işaretlenen bölgenin Kürt bölgesi olarak gösterilmesi dikkat çekti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.