Putin’den Obama’ya: Yaptırımlar Uluslararası İstikrara Zarar Veriyor

Putin’den Obama’ya: Yaptırımlar Uluslararası İstikrara Zarar Veriyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı telefon görüşmesinde yaptırımların ikili ilişkiler ve uluslararası istikrara zarar verdiğini söyledi. Ukrayna krizini ele alan liderler iletişimin devamı konusunda...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı telefon görüşmesinde yaptırımların ikili ilişkiler ve uluslararası istikrara zarar verdiğini söyledi. Ukrayna krizini ele alan liderler iletişimin devamı konusunda mutabakata vardı.

Kremlin’den yapılan açıklamada, görüşmede Rusya ve ABD arasında ilişkilerin farklı boyutlarının ele alındığı, Putin’in Rusya’ya yönelik yaptırımların artırılmasının beklentilerin tersi yönünde sonuçlara neden olacağı, ikili ilişkiler ve uluslararası istikrara da ciddi oranda zarar vereceği uyarısında bulunduğu belirtildi.

İki ülke arasında ilişkilerin çıkarları karşılamaktan uzak olduğuna değinen liderler, Rusya-AB diyalogu çerçevesinde düşüncelerini paylaştı.

Putin ve Obama, akut bir sorun haline gelen Ukrayna krizini de ele aldı. Açıklamada Rusya ve ABD’nin doğu Ukrayna sorununa bakışlarında farklılıkların olduğunu, ancak çatışmanın sona ermesi ve siyasi çözüm sürecinin başlaması konusunda mutabık olduğunu vurguladı.

Minsk’te başlayan üçlü Temas Grubu’nun çalışmalarını memnuniyetle karşılayan Putin ve Obama, müzakerelerin devamının önemli olduğuna değindi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada da Obama’nın, Rusya’nın, Ukrayna’nın doğu bölgesinde ayrılıkçı gruplara yönelik desteğinin artmasından derin endişe duyduğunu ilettiği belirtildi. ABD Başkanı, Rusya’nın 1987 tarihli Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması (INF) yükümlülüklerini yerine getirmesi ile ilgili endişelerini de paylaştı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.