Putin: Haberi Duyunca Şok Oldum, Rusya Gerçek Bir Dostunu Kaybetti

Putin: Haberi Duyunca Şok Oldum, Rusya Gerçek Bir Dostunu Kaybetti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Total Başkanı Christophe de Margerie’nin uçağının Vnukova-3 havalimanında kalkışı sırasında kaza yaparak düşmesi ve hayatını kaybetmesi ile ilgili haberi duyduğunda şok olduğunu ve Rusya’nın gerçek...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Total Başkanı Christophe de Margerie’nin uçağının Vnukova-3 havalimanında kalkışı sırasında kaza yaparak düşmesi ve hayatını kaybetmesi ile ilgili haberi duyduğunda şok olduğunu ve Rusya’nın gerçek bir dostunu kaybettiğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande’ye başsağlığı mesajı gönderen Putin, “Total Başkanı Christophe de Margerie ve kabin ekibinin ölümü ile ilgili kaza haberini duyunca şok oldum. Sizden De Margerie’nin ailesine ve arkadaşlarına derin başsağlığı dileklerimi iletmenizi istirham ediyorum.” dedi.

De Margerie’nin ortak bir çok projenin girişimcisi olduğunu, Rusya ve Fransa arasında uzun zamandan bu yana enerji alanında verimli işbirliğinin mimarı olduğunu ifade eden Putin, “Biz ülkemiz adına büyük bir dostumuzu kaybettik. Biz onu hatıralarımızda hep güzel olarak saklayacağız…” ifadelerini kullandı.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov da yaptığı değerlendirmede Putin’in De Margerie’yi uzun zamandan bu yana tanıdığını ve yakın çalışma içinde bulunduğunu ifade etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.