Putin: Bizimle Çatışmak Ortaklarımız İçin Kötü Olur

Putin: Bizimle Çatışmak Ortaklarımız İçin Kötü Olur

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın çatışmalara girmek istemediğini, ancak kendisine yönelecek her türlü saldırıyı da püskürtmeye hazır olduğunu söyledi.Seliger-2014 Gençlik Forumu’da konuşan Putin, Ukrayna krizi nedeni...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın çatışmalara girmek istemediğini, ancak kendisine yönelecek her türlü saldırıyı da püskürtmeye hazır olduğunu söyledi.

Seliger-2014 Gençlik Forumu’da konuşan Putin, Ukrayna krizi nedeni ile yaşanan gelişmeleri değerlendirdi ve kimsenin Rusya’ya karşı çatışma içine girmeyi aklının ucundan bile geçirmediğini ifade etti.

Rusya’nın herhangi bir çatışmaya girmeyi düşünmediğini ve yapmak istemediğini vurgulayan Putin, “Ancak Rusya’ya karşı bir saldırı olursa bunu püskürtmeye hazırız. Ortaklarımızın hangü dış politika yaklaşımında olursa olsun, bizimle çatışmanın kendileri için kötü olacağını bilmeleri gerekiyor...”diye konuştu.

Rusya’nın dünyanın en güçlü nükleer devletlerinden biri olduğuna dikkat çeken Rus lider, “Ortaklarımızın Rusya’yı provoke etmek yerine, geniş çaplı çatışma istemediğini anlaması gerekiyor… Rusya kendi güvenliğini sağlama almak için nükleer potansiyelini geliştirmeye devam edecek. Rusya dünyanın en büyük nükleer güçlerinden biri. Bu sözde değil, realitede olan durum. Ordumuzun daha etkin olması için çalışıyoruz…” dedi.

Bunun kimseyi tehdit etmek için olmadığını vurgulayan Putin, sosyal ve ekonomik alandaki planların uygulanabilmesi için ülkeyi güvende tuttuğunu kaydetti.

Rusya 2020’ye kadar ordunun modernizasyonu için 20 trilyon ruble (640 milyar dolar) harcama yapmayı planlıyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.