Pursaklar Gece Işıklandırmalarıyla Renklendi

Pursaklar Gece Işıklandırmalarıyla Renklendi

Ankara Pursaklar’da hayata geçen geleneksel Türk mimarisi ilçenin çehresini değiştirdi. Protokol yoluna yeni bir görünüm kazandıran Şehit Salim Akgül Parkı ve Mehmet Akif Ersoy Tesisleri gece görünümüyle ilçeyi aydınlattı.İlçeye şehir...

Ankara Pursaklar’da hayata geçen geleneksel Türk mimarisi ilçenin çehresini değiştirdi. Protokol yoluna yeni bir görünüm kazandıran Şehit Salim Akgül Parkı ve Mehmet Akif Ersoy Tesisleri gece görünümüyle ilçeyi aydınlattı.

İlçeye şehir meydanı ve saat kuleleri kazandıran Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, geleneksel Türk mimarisini ilçeye taşıdı. Özellikle protokol yolu üzerinde yer alan Başkanlık Konağı, Şehit Salim Akgül Parkı ve Mehmet Akif Ersoy Tesisleri ilçeye yeni bir renk kattı.

    Protokol yolu üzerinde 9 bin 700 metrekarelik bir alana sahip olan Şehit Salim Akgül Parkı, yeni görünümü ile hem dikkat çekiyor hem de halkın büyük beğenisini kazanıyor. Protokol yolunun en prestijli projelerinden biri olan bu parktaki saat kulesine ilçenin simgesi haline gelen İyi Su Çeşmesi de dâhil edildi. Suyu arsenikten arıtarak kullanıma açan Belediye Başkanı Selçuk Çetin halkın gönlünde taht kurdu.

    

    Selçuklu ve Türk mimarisi ile tasarlanan proje, sosyal tesis ve park amacıyla kullanılıyor. Sosyal tesis içerisinde 700 kişilik 1 adet yarı açık tiyatro amfi, 30 metrekarelik 4 adet seyir kulesi, 60 metrekarelik 6 adet el sanatları sergisi mekânları, 23 metre yüksekliğinde 1 adet saat kulesi, 120 metrekare oturma salonu bulunuyor.

    "PURSAKLAR GECE BAŞKA GÜZEL"

    Esenboğa Havalimanı geçiş güzergâhında bulunan Mehmet Akif Ersoy Sosyal Tesisleri de protokol yolunun gözde projelerinden biri oldu. 29 bin 15 metrekare alan üzerine inşa edilen dev proje gece aydınlatmasıyla şehre renk kattı. Bu sosyal tesis bünyesinde birçok aktivitenin yapılacağı mekânları barındırıyor. İçerisinde nikâh köşkleri, 4 adet kafeterya, büfeler, seyir kuleleri, süs havuzları, mini şelaleler, yürüyüş ve gezi yollarının yer aldığı tesis, hem yeşil alanı ile hem de Türk mimarisi görünümü ile bölgenin dokusunu değiştirdi. Gece aydınlatması da bulunan tesis, şehre gelen ve ilçeden geçenlere tebessüm ettiriyor. Özel bir işletme tarafından hizmet verilen tesislerde, nikâh, düğün ve sünnet merasimleri de yapılıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.