Sabit Horasan

Sabit Horasan

Puanlar tek, tek!

Puanlar tek, tek!

Konyaspor puanları tek, tek topluyor.

 

Deplasman yenilgisi olmayan Kartallar, zirvenin iddialı takımlarından Akhisar Belediye ve Gençlik Spor ile de berabere kalarak yoluna devam etti.

 

Her ne kadar iki golün ofsayt gerekçesiyle iptal edilmesine ve kaçırılan galibiyete rağmen Akhisar deplasmanında alınan 1 puan da çok önemli.

 

Ancak, tabi ki, alınan 1 puan Konyaspor’un şampiyon olması için yeterli değil. Ama, zirveden kopmama adına çok önemli.

 

Yeşil-beyazlı’lar keşke iç sahada da aynı performansı gösterebilse ve galibiyetleri alışkanlık haline getirebilse. O zaman iş daha değişik olacak..  Genç futbolcular psikolojik olarak ne yazık ki, iç sahada aynı istikrarı sürdürememekte.  İnanıyoruz ki, Gaziantep maçı bunun başlangıcı olur ve Konyaspor  iç sahada alacağı galibiyetle zirve takımlarını takibe devam eder. 

 

Konyaspor’un; ligin başından buyana iç sahada kaybettiği puanlara baktığımız zaman, yanmamak elde değil. Bunları topladığımız zaman Kartallar bugün ligin zirvesinde yer alacaktı. Ama, bundan sonra geriye dönüp bakmanın da bir anlamı yok.. Bundan sonra hep önümüze bakmalıyız.

 

Şimdi sırada Gaziantep BŞ maçı var..

 

Cumartesi günü iç sahada oynanacak bu karşılaşma da Konyaspor açısından çok önemli.. Dahası, Konyaspor için her maç final havasında geçmekte. Ama, Gaziantep maçının kazanılması takım üzerinde güveni artıracak ve moral motivasyonunu sağlayacaktır.

 

Bu nedenle, Konyaspor taraftarlarının tribünleri doldurarak birlik içerisinde takımı desteklemeleri kaçınılmazdır. 

 

 

Abdullah Avcı; her ne kanalla olursa olsun  Milli takımın başına geldi ve Türk futbolunun geleceği için kolları sıvadı.

 

Milli takımlarda, geçtiğimiz yıllarda alt yapılarda başarılı olan Avcı’nın A Milli takımda da aynı başarıyı göstermemesi için bir neden yok.

 

İnanmak başarının yarısıdır. Bu da Avcı da vardır.

 

Teknik direktör sayın Avcı, geçtiğimiz günlerde Milli takım ve Türk futboluyla ilgili açıklamalar yaptı.. Avcı, ilkeli konuşmasıyla dikkat çekti. Sistem üzerinde durdu ve kadronun gençleştirileceği sinyallerini verdi..

 

Avcı’nın bu hareketi sonrası, yıllar önce Milli takımın başına getirilen ve yeniden yapılanma adına takımda gençleştirme operasyonu yapan Özkan Sümer hocanın ulusal basın tarafından haksız eleştirildiği geldi aklıma.

 

Bu yapılanmayı son dönemde Hollandalı teknik adam Hidding yaptı ve yine eleştirilerin hedefi haline geldi..

 

Milli takımların başına getirilen Abdullah Avcı, Türk futbolunun geleceğini düşünüyorsa şayet –ki, konuşmalarında bu yönde iyi sinyaller verdi- o zaman Hidding tarafından başlatılan yapılanmayı daha ileriye götürerek sürdürmelidir.

 

Türk futbolunun geleceği gençlerdedir, gurbetçi futbolculardadır.

 

Teknik direktör Abdullah Avcı da bu bilinç içerisinde, alt yapıya gerekli önemin verileceği, eğitim çalışmalarının yapılacağı konularında yaptığı açıklamalarla gelecek adına güven verdi.

 

Türk futbolunun geleceği, yabancı futbolcu transferinde değildir.

 

Milli takımların yeni teknik direktörü sayın Avcı da bu görüşü savunmaktadır. Hatta, Federasyona gerekli raporu vererek yeni sezondan başlayarak yabancı futbolcu sayısının kademeli olarak 4’e kadar indirilmesinden yana tavır koyduğu veya koyacağı şeklinde bilgiler var.

 

Evet, Türk futbolunun önünü açma adına bu gerçekleştirilmelidir. Hatta, Bank Asya 1. lig takımları gerekirse yaş sınırı 25’e kadar yükseltilerek kaliteli futbolcu transferine zorlanmalıdır. Bugün baktığımız zaman ligde bir çok futbolcunun kaliteden yoksun olduğunu apaçık görmekteyiz. Tabiî ki, Konyaspor’u bunun dışında tutabiliriz. Çünkü Konyaspor’da yer alan 4 yabancı futbolcu da Süperi lig kalitesindedir. Diğer 16 takımdaki bazı futbolcuları da bu kategoriye ekleyebiliriz. Ama, bunların sayısı 10’u geçmez.

 

Milli takımlar teknik direktör Abdullah Avcı; Türkiye adına, Milli takım ve hatta kendi adına başarılı olmak istiyorsa, gerek yardımcıları ve gerekse diğer Milli takımlarda çalışacak teknik adamları da çok iyi seçmelidir. Geçmişte olduğu gibi tavsiye üzerine teknik adamlar Milli takımların başına getirilmemelidir. Bunların gerçekleştirilmesi için yeterli ışık Abdullah Avcı’nın açıklamalarında apaçık görülmektedir.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR