PTT personeli hak ettiğini alamıyor

PTT personeli hak ettiğini alamıyor

POSTDER Konya Şube Başkanı Doğan Arısoy, PTT personellerine hak ettikleri hakların sağlanabilmesi ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi için yetkililere seslendi.

POSTDER Konya Şube Başkanı Doğan Arısoy, PTT personellerine hak ettikleri hakların sağlanabilmesi ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi için yetkililere seslendi.  PTT personelinin dini, milli, yılbaşı ve benzeri günlerde yetersiz personel ile tatil demeden görev yaptıklarını söyleyen Arısoy,  "Bu camia da çalışan personelinde ailesi çoluğu, çocuğu, torunu var. Emniyet Müdürlüğü gibi PTT’nin hayati bir hizmeti bulunmamaktadır. Diğer kamu görevlilerine oranla yılda en az 40-50 gün daha fazla çalışmaktadır. Bu da 25 yıl hizmet süresi sonunda ortalama 5 yıl fazla çalışma anlamına geliyor. Yani 25 yıl süre ile dağıtıcılık yapan bir personel, diğer kurumlarda görev yapan kamu çalışanlarından 5 yıl daha fazla çalışmış ve 30 yıla tekabül etmektedir" dedi.

FİİLİ HİZMET ZAMMI VERİLMELİ

"1840 yılından bu yana posta dağıtıcılarının çalışma şartları gerçekten de içler acısıdır" diyen Arısoy,  "Bizler rahat evlerimizde, işyerlerimizde bulunurken kışın dondurucu ayazında, yazın kavurucu sıcağında, yurdumuzun her köşesine gönderilerimizi kargolarımızı ulaştıran PTT dağıtıcılarımızın yaşadığı sorunlar, artık katlanılamaz boyutlara ulaşmıştır" diye konuştu. PTT personeline fiili hizmet zammı verilmesi gerektiğini belirten Arısoy, şunları kaydetti: "Yıpranma payı, masa başında oturanların değil alanda bulunanların vereceği bir karar olmalıdır. Alanda çalışmanın ne demek olduğunu bilmeyenler, her gün sırtındaki 30 kiloluk yükle, 10-20 kilometre yürümenin ne demek olduğunu anlamak zorundadır. Günde sırtındaki 30 kilogram ağırlığındaki çantalı yükle, günde 15-20 kilometre yol kat eden,  performansı düşük çıkmasın diye yemeden içmeden 10-12 saat çalışmak zorunda kalan, belki de her gün kapımızı çalan posta dağıtıcılarının ne şartlarda bizlere ulaştığını hiç düşündünüz mü? Evinde, sıcak yatağında yatan kişi bekçinin dışarda nasıl sabahladığını bilemez. PTT çalışanlarının bedenleri, belirli bir yıl sonunda iflas ederek, 15-20 sene sonra ağır yük taşmaları, uzun mesafe kat etmeleri ve yeterince dinlenme imkanı bulamamaları nedeniyle bel ve boyun fıtığı, kemik erimesi, taban çökmesi, romatizma, siyatik ve kalp rahatsızlıklarına yakalanarak ömrü azalmaktadır. Devletimizde, PTT dağıtıcılarının yıprandığını kabul etmiş ve tüm kamu personeli için 65 olarak belirlenen emeklilik yaşı, PTT dağıtıcıları için 55’te tutarak resmen emekli etmektedir.  Hal böyleyken, 55 yaşına geldiğinde yıprandığı gerekçesiyle resen emekli edilen posta dağıtıcılarına, fiili hizmet zammı reva görülmemekte, böylece çok çalışan, yıpranan ve bu gerekçeyle emekli edilen personelimiz, düşük emekli maaşına ve emekli ikramiyesine mahkum edilmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.