PTT çalışanları üvey evlat değildir!

PTT çalışanları üvey evlat değildir!

Memur-Sen'e bağlı Birlik Haber-Sen (BHS) Konya Şube Başkanı Nedim Akan, Memur-Sen İl binasında düzenlediği basın toplantısı ile PTT çalışanlarının hakkını aradı.

Başkan Akan'a Memur-Sen Konya İl Başkanı Nazif Karlıer, Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin ve Birlik Haber-Sen Konya Şubesi yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. BHS Başkanı Nedim Akan, "Öğretmen, İmam, Hemşire ve Polislere verilmesi planlanan 3600 ek göstergeye PTT çalışanlarının da kademeli olarak dahil edilmesi gerekir" dedi. Toplu sözleşmede imza altına alınan KİT'lerde çalışan 399'lu personele skala düzenlemesi yapılması hakkından PTT personelinin mahrum bırakıldığını da aktaran Akan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Özellikle idari hizmet sözleşmeli çalışanların temel ücretleri yaptık artırdık denilerek bu güne kadar artırılmamıştır.

İHS'li personellerin ücretlerinde enr kısa sürede artış yapılmalıdır. Bütün bunlar ile birlikte yükselen enflasyon nedeniyle çalışanın alım gücü düşmüştür. Bu nedenle yıl sonunu beklemeden enflasyon farkının ödenmesi gerekmektedir. Ayrıca kamudaki tüm kurumlarda görev yapan taşeronlar kadroya geçirilmişken, PTT taşeronları kadroya alınmayarak büyük bir hak kaybına uğramışlardır. PTT'de görev yapan taşeronların da kadroya alınması için çalışma yapılmalıdır. Hemen hemen bütün merkezlerimizde personel eksikliği hat safhada olup buna rağmen canla başla çalışan dağıtıcı arkadaşlarımızdan nedenlerine ve niçinlerine bakılmaksızın teslim edemediği gönderilerin karşılığı ceza kesilmeye başlanmıştır. Bu uygulamaya bir an önce son vermelidir. Bardağı taşıran son damla olarak ise özellikle idari hizmet sözleşmeli personelin mesai saati 30 saatten 20 saate düşürülmüş, yetmezmiş gibi; yıllık izin, sıhhi izin, idari izin, sendika izni kullanmak suretiyle haftalık 40 çalışma saatini doldurmayan personele anayasa ve kanunlar hiçe sayılarak hafta sonu mesaisi ödenmeyeceği bildirilmiştir. Bu uygulamaya son verilmesi gerekmektedir. Sorunlarımıza çözüm üretilmediği takdirde, her hakkımızı kullanacağız."

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum