Psaki: Pyd Terörist Örgüt Değildir

Psaki: Pyd Terörist Örgüt Değildir

Amerikan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, PKK'nın Suriye'deki kolu Demokratik Birlik Partisi (PYD)’nin terörist grup olmadığını söyledi. Cihan Haber Ajansı (Cihan)'a konuşan Psaki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın PYD...

Amerikan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, PKK'nın Suriye'deki kolu Demokratik Birlik Partisi (PYD)’nin terörist grup olmadığını söyledi.

Cihan Haber Ajansı (Cihan)'a konuşan Psaki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın PYD hakkında ABD Başkanı Obama’yı kastederek, “O da bir terör örgütüdür dedi” şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, PYD’nin terörist örgüt olmadığını kaydetti. Psaki, “Bu konuda sizi Beyaz Saray’a yönlendirebilirim ancak PKK terörist gruptur, PYD değil. Bu bizim devlet politikamızdır” şeklinde cevap verdi.

Psaki, Erdoğan’ın Kürt güçlere askeri yardımın Türkiye’ye rağmen yapıldığı yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine ise şu cevabı verdi: “Biliyorsunuz Dışişleri Bakanı John Kerry, iki gün önce bu konuyu gündeme getirdi. Kendilerinin kamuoyunda da açıkça ifade ettikleri kaygıları anlıyoruz ama Dışişleri Bakanı Kerry ve Başkan Obama bu konuda mevkidaşları ile görüştü. Bunu neden yapmamız gerektiğini ifade etti. IŞİD ile mücadele için olduğunu söyledi.”

Dışişleri Bakanlığı'nın bir diğer sözcüsü Marie Harf da geçtiğimiz günlerde PYD'nin terörist örgüt olmadığını dile getirmişti. Öte yandan Beyaz Saray yetkilileri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başkan Obama’nın PYD’ye terör örgütü dediği şeklindeki ifadelerine, iki liderin telefon görüşmesine ilişkin resmi açıklamanın yapıldığına dikkat çekerek yorum yapmayacaklarını belirtti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.