Prostat Hastaları 15 Dakikalık Ameliyatla Sağlığına Kavuşuyor

Prostat Hastaları 15 Dakikalık Ameliyatla Sağlığına Kavuşuyor

Edirne Devlet Hastanesi’nde uygulanan 'Yeşil Işık Lazer' tedavisi ile prostat hastaları 15 dakika süren bir ameliyatın ardından sağlığına kavuşabiliyor. Yaklaşık 3 aylık bir sürede Ankara, İstanbul, Kırklareli ve Edirne’den 25 civarında...

Edirne Devlet Hastanesi’nde uygulanan 'Yeşil Işık Lazer' tedavisi ile prostat hastaları 15 dakika süren bir ameliyatın ardından sağlığına kavuşabiliyor. Yaklaşık 3 aylık bir sürede Ankara, İstanbul, Kırklareli ve Edirne’den 25 civarında hasta, ameliyat olarak sağlığına kavuştu. Ameliyatları gerçekleştiren Edirne Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Operatör Doktor Özcan Arabacı, devlet hastanelerinde bu hizmeti ilk defa kendilerinin verdiğini vurguladı.

Türkiye’de sağlıkta 15 yıldan bu yana uygulanan bu tedavi yöntemi, Sağlık Bakanlığı’nın bütçesinde olmaması nedeniyle sadece özel hastanelerde yüksek paralar ödenerek yapılabiliyordu. Bakanlığın bütçe ayırması sonucu son nesil Yeşil Işık Lazer cihazı Edirne Devlet Hastanesi’ne getirildi. Türkiye’de ilk defa bir devlet hastanesinde uygulandığı öğrenilen yöntemle hastalar 15 dakikalık bir ameliyatla bu sorundan kurtulabiliyor. Hafif prostatı bulunan hastalar, ameliyatın ardından hemen taburcu edilirken, durumu ağır olanlar hastanede bir gün yattıktan sonra evine gönderiliyor.

Bir devlet hastanesinde lazer yöntemi ile ameliyatın uygulanması, prostatla mücadele eden hastaların dikkatini çekti. Ameliyatları gerçekleştiren Edirne Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Operatör Doktor Özcan Arabacı, bu konuda öncü olmaktan gurur duyduklarını belirtti. Dr. Arabacı, “Yeşil Işık Lazer tedavisi, diğer prostat ameliyatlarıyla karşılaştırıldığında iyileşme süreci en büyük avantajı. Normal bir ameliyattan sonra en az 15 ile 30 gün arasında iyileşme süresi bulunurken, hastalara kendilerine dikkat etmeleri, yolculuğa çıkmamaları, kabız kalmamaları gibi tavsiyelerde bulunurken, Yeşil Işık Lazer ameliyatı olduktan sonra iyileşme süreci bir gün sürmektedir. Hasta, günübirlik tedavi şeklinde hayatına geri dönebilmektedir.” dedi.

Prostatı küçük olan hastaları, sabah ameliyat yapıldıktan sonra akşam evine gönderebildiklerini kaydeden Arabacı, şunları söyledi: “Prostatı biraz büyük olanlarda ise sadece bir gün kalış süresi var. Bir gün hastanede kaldıktan sonra hasta evine gidebilme lüksüne kavuşmuş oluyor. Hasta açısından diğer konforu, çok kolay bir anestezi uygulanabiliyor olmasıdır.”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen 73 yaşındaki inşaat mühendisi Ergün Karaca, idrar yolunda meydana gelen tıkanmadan dolayı ihtiyacını karşılamadığını ifade etti. Bu nedenle bir hastaneye giderek idrar boşaltımını gerçekleştirdiklerini dile getiren Karaca, “Muayene neticesinde ameliyat olmam gerektiği söylendi. Yaptığım araştırmalar neticesinde Edirne Devlet Hastanesi’nde değerli bir doktorun geldiğini öğrendim. Ben de uçağa binerek buraya geldim. Böyle değerli doktoru bize kazandıran devlet hastanesi yöneticilerine teşekkür ederim. Doktor ve ekibine teşekkür ederim. Kıbrıs’tan Yeşil Işık Lazer için direkt buraya geldim. Bu ameliyatı tercih ettim. Ameliyatım yaklaşık 10 dakika sürmüş. Dün ameliyat oldum. Bugün kısmet olursa çıkacağım. Ameliyat olmamış gibi normal hayatıma döneceğim. Sadece bir gecelik zaman geçirdim. Yaşadığım sorun giderildi.” açıklamasını yaptı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.