Promosyonda durgunluk

Promosyonda durgunluk

Seçim dönemlerini bayram havasında yaşayan promosyoncular 1 Kasım seçimlerine kısa bir süre kalmasına rağmen beklediği satışı yapamadı. Bunda erken seçimlerin etkili olduğu öğrenildi

Her seçim döneminde promosyoncularda yaşanan yoğunluk, 1 Kasım seçimlerinde yaşanmıyor. Aday adayları döneminde çok sayıda broşür, kalem, bayrak gibi promosyonlar hat safhada basılırken, listeler belli olduktan sonra artık promosyonculara kimse uğramıyor. Promosyoncular 30 Mart seçimlerinden bu yana 7 Haziran seçimlerinde de i yapamadı. Yaklaşan genel seçimlerin eski seçim heyecanını arattığını belirten Evren Promosyon sahibi Evren Akgöz, "Listeler belli olduktan sonra hiçbir siyasi sipariş almadık. Ancak milletvekilliği aday adaylığı döneminde çok sayıda broşür ve kalem bastık. O dönemde işlerimiz iyiydi fakat listeler belli olduktan sonra siyasilerin verdiği siparişler durdu. Her parti bu dönem kendi bünyesinde bulunan bir promosyoncu veya matbaa ile iş yapıyor. Önceden broşür ve kalemin yanı sıra çok sayıda bayrak da basardık. Sanırım eskide kaldı, ziyaret edilen vatandaşlara birer hediye bırakmak. Önceden milletvekili veya belediye başkan adayları ziyaret ettikleri esnafa, birer çakmak veya kalem hediye ederdi. Bu alışkanlık eskide kaldı" dedi.

7 HAZİRAN DA DURGUN GEÇMİŞTİ

Geçtiğimiz 7 Haziran tarihinde yapılan Genel Seçimler'de yapılan satışların da durgun geçtiğini kaydeden Akgöz, "Ancak 30 Mart'ta özellikle muhtar adayları çok hareketliydi. Belediye başkan adaylarından çok muhtar adayları seçim çalışması yaptı. Muhtarlara verilen maaşların artırılması da bunda etkili olmuştu. Muhtar adaylarına bile genel seçimler döneminde yaptığımız satışların iki katını belki de yapmışızdır. Duvar saati bastıran muhtar adayları bile vardı. Genel olarak baktığımız zaman da 30 Mart seçimlerinin daha heyecanlı geçtiğini söylemek yanlış olmaz. Bugün Konya'da 30 Mart öncesinde gördüğümüz parti bayraklarının yarısını göremiyoruz. Bu her parti için geçerli. Biz, genel seçimlerin daha yoğun geçmesini beklerken 30 Mart'ı arıyoruz. Bunda seçim takviminin çok kısa olması da etkili oluyor" diye konuştu.

SEÇİM TAKVİMİ ÇOK KISA

Hem genelde hem de yerel bazda seçim havasının oluşmadığını kaydeden Akgöz, "Bu seçimler nedense çok soğuk geçmekte. Partiler yeterince bir heyecan yaratamadı. Böyle olunca da bizlerin yoğunluğu da azaldı. Hiçbir aday eskiden olduğu gibi promosyona önem vermiyor. Kendilerini garanti olarak gördükleri için mi bilmem, broşür bile baktırmayan adaylar var. Önceden parti içinde bile bir yarış olurdu. Bir adayın yaptığını başka bir aday daha iyisini yapmaya çalışırdı. Bu seçim dönemi belki de Türkiye'nin tanık olduğu en soğuk seçim dönemi. 1 Kasım'a haftalar kala bizler daha heyecanlı ve daha yoğun bir seçim havası bekliyorduk" şeklinde konuştu.

DOLAR PİYASAYI VURDU

Dolardaki yükselişin promosyon fiyatlarına da yansıdığını dile getiren Akgöz, "Fiyatlarımız dolara endeksli. Dolar ne kadar yükselirse fiyatlarımız da o derece yükseliyor. Ancak her ne kadar seçim satışlarını görmesek de seçime özel kampanyalar ve indirimler yaptık. Basılan promosyonun adedine göre fiyatı da değişkenlik gösteriyor. Ortalama olarak kalemlerimiz 30 kuruştan başlıyor, kalitesine göre değişiyor. Şapka ve T-Shirtlerimiz 4 lira civarında. Büyük siparişlerde 3,75'e kadar da fiyatı düşürebiliyoruz. Promosyon denilince akla gelen her türlü eşyanın basımını yapıyoruz. Takvim, bayrak, bardak, saat, ajanda, kalem gibi çok sayıda çeşidimiz var. Bu sıralar her ne kadar seçim döneminden beklediğimiz yoğunluğu alamasak da, yaz aylarında genelde işletmeler ve fabrikalar çok sayıda T-Shirt ve şapka basıyor. Bu siparişlerle de ayakta duruyoruz."

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.