Promosyoncularda hareketlilik yaşanıyor

Promosyoncularda hareketlilik yaşanıyor

Geçen yıl işleri genel ekonomik sebeplerden dolayı durgun olan promosyoncular, bu yıl geçen yıla oranla hareketliliklerinin daha fazla olduğunu dile getirdi.

Geçen yıl sezonu olmasına rağmen reklam ve promosyon sektöründe büyük bir durgunluk yaşanıyordu. Geçen yılın neredeyse son 2-3 ayı her gün mesai yapan promosyoncular, sadece iş yerini döndürebilmenin hesabını yapıyordu. Promosyoncuların satışlarında ise yüzde 20-30 arasında bir azalma görülüyordu. Aradan geçen 1 yılın ardından promosyoncuların hareketliliği arttı. Promosyoncular, geçen yıla oranla işlerinde artış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Birkaç yıl öncesine göre promosyoncuların işi beklediği gibi gitmese de piyasadan aldıkları düzelme mesajları promosyoncuların yüzünü güldürdü.

ÇEŞİTLİLİK İLE EKONOMİK SIKINTIYI BERTARAF ETTİK

Piyasalarda sıkıntı olduğunu dile getiren Uysal Promosyon İşletme Sahibi Samet Uysal, daralmayla birlikte iş hacminin de istenildiği zaman artırılabileceğine dikkat çekti. Ürün farklılıklarıyla ekonomik sıkıntıyı ve piyasadaki daralmayı bertaraf ettiklerini aktaran Uysal, çeşitlilik ve farklılık adına Fuar stand işine girdiklerini de dile getirdi. Farklı iş kollarına yönelmenin kendilerine bir kazanç sağladığına vurgu yapan Uysal, şunları söyledi: “ Promosyon sezonu olması hasebiyle işlerimiz iyi. Tüm olumsuz şartlara rağmen promosyon sezonunda olduğumuz için piyasadaki durgunluğun etkilerini pek hissetmiyoruz. Promosyoncular, normal şartlarda yılın en fazla 4-5 ayı iş yapardı. Sektöre yönelik bu düşünce bir kaç yıldır kırıldı, bunu farkediyoruz. Promosyoncular artık yılın 12 ayı çalışıyor. Bu anlamda bakılınca biz çeşitliliğimizi de artırdık. Çakmak ve benzeri ürünler gibi ürünler artık klasikleşti. En fazla tercih edilen tür ise kişiye özel ürünlerden oluşuyor. Yeni yıla az bir zaman kaldı, hali ile hareketliliğimiz de arttı.”

KRİZİ FIRSATA DÖNÜŞTÜRDÜK

Prokon Promosyon İşletme Sahibi Fatih Koç ise şunları söyledi: “Geçen yıla oranla hareketlilik var. Evvelki yıl promosyon ürün yaptırmayan firmalar da bu yıl yaptırdı. Beklenilen oranda değil. Bizim yeni yılın yaklaştığı bu günlerde deli gibi mesai yapmamız gerekirdi. Belki Aralık veya Ocak ayında hareketlilik başlar. Fakat geçen yılın aynı ayına göre hareketlilik daha fazla. Bu hareketliliğin nedeni firmaların olumlu imaj vermek istemesi. Firmalar geçen yılki gibi müşterilerine eli boş gitmek istemiyor. Aslında kriz, fırsata dönüştü. Geçen yıl 70 kuruş olan kalem bu yıl 80 kuruş. Geçen yıla oranla yine bu yıl yüzde 20'lik artış var. Bu artış normal. En çok iş elbisesi isteniyor. Piyasaya yeni çıkardığımız ürünlerimiz de var.”

EMRE ÖZGÜL

4-2-082.jpg

4-3samet-uysal.jpg

4-4fatih-koc.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.