Ali Ayata

Ali Ayata

Projelerde rahat gerçekte rahat olmayan Konya…

Projelerde rahat gerçekte rahat olmayan Konya…

Büyüklerimizin kusursuz projeleri kulaklara öyle hoş geliyor ki inanmamak, sevinmemek elde değil. Kültürel etkinlikler ve daha fazlaları… Öyle şeyler yapılıyor kültürel faaliyetlerin yozlaşmaması için ya da insanların daha iyi yaşam şartları için lokaller, seminerler ve daha fazlaları…

Peki insanların daha rahatça hareket edebilmesi için neden bir şey yapılmıyor?

Devletimiz öyle büyük ki başkasına yaptırılan uygulamaları kendinden noksan tutuyor. Siz buna demokratik yaşam mı dersiniz, sınıf ayrımcılığı mı? Sabah ve akşam saatlerinde işe, okula, çarşıya giderken özel ulaşım minibüslerine göz açtırılmıyor. Fazla yolcu alınca anında cezalar, tutanaklar havalarda uçuşuyor. Peki, maşallahı olan otobüslerimize neden bir ses çıkartılmıyor?

Abartısız söylemek gerekirse insanların anaları ağlıyor. Böyle yolculuk olur mu? Adım atacak yer yok, insanlar üst üste çıkacak durumdalar. Minibüslere çok sefer yapın diyen duyurular

yapan ulaştırma ile ilgili yetkililerimiz neden acaba otobüslere de aynı uygulamayı yapmıyor?

**

Ortalama bir otobüsün durağa geliş süresi 20-25 dakikayı buluyor, uzak mesafede olanlar saatten saate geliyor. Bu mu rahatlık? İnsanların üst üste çıkması mı rahatlık oluyor yöneticilerimize sormak gerekiyor? Ulaşımda çalışan özel veya devlet araçları da aynı kefede tartılsın. Zamlar yapılsın ama ulaşıma rahatlık gelmesin. İnsanların nefes alamaz duruma geldiği otobüslere bulun çözümü. Artık bu çileden dolayı insanlar otobüsten nefret ediyorlar gideceği yerler yakınsa yürüyerek gitmeyi tercih ediyorlar. Bir belediye başkanımız, bir yöneticimiz iş yerine otobüsle gitmediği için halkın çilesini anlayamaz. Eğer bunu anlamış olursa kızını, eşini, dostunu otobüse bindirmez. Ben artık anneme ve kardeşime otobüse binmemelerini söylüyorum.

**

O soğukta yürüsünler ama binmesinler. Halkın sağlığıymış(!) Sağlık istiyorsanız toplu ulaşım araçlarına özellikle belediye otobüslerine çözüm bulunsun. Televizyonlarda bas bas bağıran reklamlarda inanlara “dikkat edin, topluluklarda dikkatli olun” diye defalarca uyarıda bulunuyorlar. Rahatlık olmayan yerde nasıl dikkatli olalım? Şimdi buna cevaben diyecek olursak yukarıda ki başlığımız uygun olmaz mı? “Projelerde rahat ama gerçeklerde rahat olmayan Konya…”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Ayata Arşivi
SON YAZILAR