Profillerimiz kimliğimizdir

Profillerimiz kimliğimizdir

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Meram Hanımlar Komisyonu Ortaokullar ve Liseler Birimi tarafından düzenlenen "Profilini Tamamla" isimli program bayanların yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi.

Zindankale Süleymanşah Salonu'nda, 'Müslüman genç kız' profilinin anlatıldığı programa Milli Gazete köşe yazarı Meryem Nida konuşmacı olarak katıldı. Kur'anı Kerim tilavetiyle başlayan programda AGD tanıtım sinevizyonunun ardından selamlama konuşması için sahneye çıkan AGD Meram Hanımlar Şube Başkanı Emine Akıncı, "Kadınlar üzerinde tamamen kirletilmiş, değerini yitirmiş bir profili çizildiği dünyamızda, böyle bir programı icra etmeyi kendimize görev bildik. Genç kardeşlerimiz günlerdir yoğun bir şekilde çalışılıyorlar ve Müslüman kadına kaybettikleri değeri hatırlatmak için biraz komik, biraz mizahî, biraz düşündürücü bir sunum için hazırlık yapıyorlar" şeklinde konuştu. Programda daha sonra tiyatro sunumuna geçildi. AGD Liseler ve Ortaokullar Birimi etüt öğrencilerinin gerçekleştirdiği "Selfie" isimli sosyal medyanın gençlerimizin hayatında nasıl vazgeçilmez bir yere sahip olduğunun anlatıldığı tiyatro gösterisi katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.

KADIN, DEĞERİNİ MUHAFAZA ETMELİ

Milli Gazete yazarı Meryem Nida ise "Kadın, doğduğunda babasına cennetin kapılarını açtıran, evlendiğinde eşinin dinini tamamlayan, anne olduğunda ise cenneti ayaklarının altına serdiren varlıktır" diyerek aslında yaşadığımız çağın dayatmalarının aksine kadının ne kadar değerli bir varlık olduğunu ve bu değerini her şart ve ortamda muhafaza etme sorumluluğunun olduğunu dile getirdi. Nida konuşmasının devamında şunları kaydetti: "Allah biz kadınlara çok kıymetli emanetler vermiştir. Üzerimizde taşıdığımız tesettür, ellerimizle yetiştiğimiz nesil bunlardandır. Ve bizler profillerimizi bu emanetlerin ağırlığının farkında olarak Hz. Meryem'e göre, Hz. Asiye'ye, Hz. Fatıma'ya göre tamamlamalıyız." Program Ümmet Kardeşleri Korosunun seslendirdiği birbirinden güzel ezgilerle son buldu.

2.20150329140223.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.