Prof. Dr. Oya Akgönenç vefat etti

Prof. Dr. Oya Akgönenç vefat etti

Fazilet Partisi ve Saadet Partisi'nde milletvekilliği yapan, Saadet Partisi Genel Başkan eski Yardımcısı Prof. Dr. Oya Akgönenç (Muğisuddin), Hakk'ın rahmetine kavuştu.

Fazilet Partisi ve Saadet Partisi'nde milletvekilliği yapan, Saadet Partisi Genel Başkan eski Yardımcısı Prof. Dr. Oya Akgönenç (Muğisuddin), Hakk'ın rahmetine kavuştu. Prof. Dr. Oya Akgönenç'in özel bir hastanede pankreas kanseri tedavisi gördüğü öğrenildi.

KARAMOLLAOĞLU'NDAN MESAJ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, hayatını kaybeden Prof. Dr. Oya Akgönenç'e ilişkin bir mesaj yayınladı. Sosyal medya hesabı aracılığıyla paylaşımda bulunan Karamollaoğlu, "Fazilet ve Saadet Partisi içerisinde önemli hizmetlerde bulunmuş olan, kıymetli ilim insanı Oya Akgönenç hanımefendinin vefatını teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhumeye Allah'tan rahmet ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim" ifadelerini kullandı.
Merhaba Gazetesi olarak olarak Prof. Dr. Oya Akgönenç'e Allah'tan rahmet; ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

OYA AKGÖNENÇ KİMDİR?

1939'da İzmir'de doğan Oya Akgönenç Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Hukuk Fakültesi'nde eğitim gördü. Amerikan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde master ve doktora programlarını tamamlayan Akgönenç, İngilizce ve Fransızca bilmekteydi. Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Akgönenç, Dünya Bankası'nda kalkınma uzmanlığı, Bilkent Üniversitesi'nde öğretim üyeliği görevlerinde bulunmuştu. Saadet Partisi'nden Ankara milletvekilliği yapan evli ve 2 çocuk annesi Akgönenç, 28 Şubat sürecinde haksızlıklara uğratılmıştı.

HÂLİD ŞEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum