Potanın Kartalı göz dolduruyor

Potanın Kartalı göz dolduruyor

Türkiye Basketbol Ligi'nde aldığı galibiyetlerle adından sıkça söz ettiren Torku Konyaspor Basketbol Kulübü, oynadığı son 4 karşılaşmadan da galibiyetle ayrılarak, performansıyla göz doldurdu.

 Torku Konyaspor Basketbol Kulübü, ilk devre aldığı 7 galibiyetle düşme potasına yakın bir noktada ilk yarıyı tamamladı. İkinci yarıya "düşme potasından uzaklaşma" hedefiyle başlayan yeşil-beyazlılar, ilk maçında evinde Trabzonspor Medical Park'a 92-74 yenildi. Daha sonra deplasmanda TOFAŞ ile karşılaşan ve mutlak galibiyet parolasıyla gittiği Bursa'dan 28 sayı fark yiyerek, 75-47 mağlubiyet alan Torku Konyaspor, sahasında ligin güçlü ekiplerinden Pınar Karşıyaka'ya 100-93, deplasmanda ise Galatasaray Liv Hospital'e 81-80 yenildi.

Düşme hattına demir atan takım görüntüsünden kurtulmak isteyen başantrenör Aziz Bekir ve öğrencileri, sıralamada rakibi olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u sahasında büyük taraftar desteğini de arkasına alarak, 85-82 yendi. Daha sonra galibiyeti devam ettirmek isteyen Konya ekibi, deplasmanda Rönesans Ted Ankara Kolejliler'i 90-87, sahasında Muratbey Uşak Sportif'i 89-86 yendi.

Arka arkaya üç galibiyet alan Torku Konyaspor, 23. haftada Banvit'e konuk oldu. Çekişmeli geçen müsabakada maçı kazanmayı isteyen görüntüsüyle taraftarın beğenisini kazanan yeşil-beyazlılar, müsabakayı uzatmaya taşıdı. Daha sonra uzatma periyodunda üstünlüğü ele geçiren ekip olan Torku Konyaspor Basketbol Kulübü sahadan 99-88 galip ayrılmasını bildi.

Bu galibiyetle son çıktığı 4 karşılaşmadan 4 galibiyet alan "Potanın Kartalları", 11 galibiyet ve 34 puanla 8. sıraya geldi. Torku Konyaspor, kalan maçlardan en az yenilgiyle ayrılarak, "play-off hayalini" gerçekleştirmek istiyor.

 "PLAY-OFF MÜCADELESİ HEP HAYALİMİZ"

Torku Konyaspor Basketbol Kulübü Başkanı Hakan Faydasıçok, yaptığı açıklamada, ikinci devreye iyi başlamasalar da, son dönemde aldıkları galibiyetlere çok sevindiklerini söyledi.

Dört ayrı final maçı oynadıklarını ve hepsini kazanmasını bildiklerini anımsatan Faydasıçok, şöyle devam etti: "İkinci yarı çıktığımız 4 maçtan yenik ayrıldık. Alınan bu mağlubiyetler hem bizi hem de taraftarımızı çok üzdü. Sahamızda oynadığımız İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı dönüm noktamız oldu. O maçtan sonra çıktığımız 4 karşılaşmayı da kazanmasını bildik. Bu maçlarda sonuna kadar mücadele ettik. Yılmadık, yıkılmadık."

Faydasıçok, oynayacakları 7 ayrı final maçının kaldığını hatırlatarak, "Çok zorlu maçlarımız var. Fikstür gereği arka arkaya çok güçlü rakiplerimizle oynayacağız. Alacağımız en çok galibiyetle, üst sıralarda yer edinmek istiyoruz. Play-off mücadelesi hep hayalimizde var. İnşallah bu hayali bu sene gerçekleştirmek istiyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.