Postacılar, Bu Defa Yarışma İçin Yürüdü

Postacılar, Bu Defa Yarışma İçin Yürüdü

Balkan ülkeleri arasında bu yıl 43. düzenlenecek Posta Dağıtıcıları Yürüyüşü Yarışması’nın Bursa seçmeleri nefesleri kesti.

Balkan ülkeleri arasında bu yıl 43. düzenlenecek Posta Dağıtıcıları Yürüyüşü Yarışması’nın Bursa seçmeleri nefesleri kesti.

    Bursa Nilüfer Deresinde yapılan seçmelere Bursa, Balıkesir ve Yalova’dan biri bayan 20 yarışmacı katıldı. Kemal Sunal’ın ‘Postacı’ filmini hatırlatan görüntülerin yaşandığı yarışmada postacılar birinci olmak için kıyasıya mücadele etti. Yarışma esnasında sırasında sık sık görevlilerden su alıp içen postacılar ilginç görüntüler oluşturdu. Erkekler 10 kilometre kadınlar ise 5 kilometreyi en erken sürede bitirmek için ter döktü. Geçen yılın Türkiye birincisi Kadir Çolak yarışmayı yine birinci tamamladı.

    Türkiye genelinde 9 bölgede yapılacak seçmeler neticesinde PTT Genel Müdürlüğü’nce daha sonra belirlenecek bir il ve tarihte Türkiye şampiyonası gerçekleştirilecek. Türkiye şampiyonasında dereceye girenler Balkan Ülkeleri Yürüyüş Yarışması sekreteryası tarafından belirlenecek bir ülkede düzenlenecek olan Balkan Ülkeleri Yürüyüş Yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek.

    42. Balkan Ülkeleri Yürüyüş Yarışmasında Türkiye seçmelerinde takım halinde Ankara PTT başmüdürlüğü birinci, Bursa PTT başmüdürlüğü ise 2. olmuştu. Ferdi sıralamada ise Bursa PTT başmüdürlüğünden Kadir Çolak ise Türkiye birincisi olma başarısı göstermişti.

19 POSTACI YARIŞTI

Bursa PTT Müdür Yardımcısı İhsan Ekem, bu yıl 43. düzenlenen Marmara bölge elemelerine Bursa’nın yanı sıra, Balıkesir ve Yalova PTT çalışanlarının katıldığını belirtti. Yarışmaya 19 erkek, bir de bayan postacının katıldığını aktaran Ekem, “Bursa bireysel olarak geçmişten beri Türkiye birincisi çıkaran bir il, İnşallah bu yılda yine buradan birincilikle sonra Türkiye birincisi ve takım halinde Türkiye birincisi olmak istiyoruz. Bu çalışmamızın bedeli geçmişte de bu başarıları elde etmiştik. Ülke genelinde postacı yürüyüşüne Balkan ülkeleri ve Türkiye’de büyük önem veriyoruz.” dedi.

    Teknik hakem Yılmaz Demirpehlivan ise yarışmanın belli kuralları olduğunu belirterek, “Bu yürüyüşün iki kuralı var. Temas kaybı ve diz kırma. Bu iki kuraldan birini ihlal ettiği zaman sporcuya ihtar verilir. Veya devamı halinde baş hakem tarafından kırmızı kart denen ihlal kurallarını tamamlamıştır ve üç hakemden de aynı ihtarı almışsa diskalifiye olur.” şeklide konuştu.

    Geçen yılın Türkiye şampiyonu ve yılda bölge yarışmasını birinci tamamlayan Kadir Çolak de, yarışmalarda başarılı olarak Bursa ve Türkiye’yi Balkanlar’da temsil etmek istediğini aktarırken, “Ülkemizin bayrağını Balkanlarda dalgalandırmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğim.” ifadesini kullandı.

YARIŞMAYA BAŞLAMADAN BİRİNCİLİK ALDI

Yarışmanın tek bayan yarışmacısı olan ve Bursa başmüdürlüğünde 4 ay önce göreve başlayan Özge Dikici kendisini ayrıcalıklı hissettiğini söyledi. Dikici, “Tabi tek bayan olmam bana rahatlık veriyor ama rakiplerimin olmaması demek salaş bir şekilde yarışacağım anlamına gelmiyor. Çünkü diğer tarafta rakiplerim var. Onun için daha iyi hazırlanacağım. Zaten daha önce de çalışmalarım oldu bundan sonrada olacak.” şeklide konuştu.
    Dikici, yarışmaya başlamadan önce birinciliğinin belli olduğunu vurgularken, asıl amacının iyi bir derece alıp daha sonraki yarışmalarda birinci gelmek istediğini söyledi.

    Çekişmeli geçen yarışma sonunda 5 kilometre mesafeyi 42 dakika 40 saniyede tamamlayan tek bayan yarışmacı Özge Ekici birinci olurken, erkeklerde 10 kilometrelik mesafeyi 49 dakika 38 saniyede tamamlayan geçen yılın Türkiye Şampiyonu Kadir Çolak da ipi göğüsledi. Yarışma sonunda dereceye girenlere madalya verildi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.