'Poşetli dede'nin mirası bakın ne olacak?

'Poşetli dede'nin mirası bakın ne olacak?

Konya’da şehirlerarası otobüs terminalinde geri manevra yapan otobüsün altında kalarak hayatını kaybeden “Poşetli Dede” ve “Garip” olarak tanınan Mehmet Keleş’in (75) cenazesi, Çorum’dan gelen ablasına ve yeğenlerine teslim edildi.

Konya’da şehirlerarası otobüs terminalinde geri manevra yapan otobüsün altında kalarak hayatını kaybeden “Poşetli Dede” ve “Garip” olarak tanınan Mehmet Keleş’in (75) cenazesi, Çorum’dan gelen ablasına ve yeğenlerine teslim edildi. Cenazeyi teslim alan Keleş'in yeğeni Hüseyin Yar, "Üzerinden de 1.5 trilyona yakın para çıkmış onu da Mevlana’ya bağışlayacağım" dedi.

Konya’da sokaklarda yaşayan, vatandaşların verdiği para ve yemeklerle geçimini sağlayan halk arasında da “Poşetli Dede” ve “Garip” olarak tanınan Mehmet Keleş (75), geçtiğimiz Cumartesi günü gece saatlerinde şehirlerarası otobüs terminalinde geri manevra yapan yolcu otobüsün altında kalarak hayatını kaybetmişti. Yaşlı adamın üzerinden bir parça ekmek ve çok sayıda poşet çıkmıştı. Yaşlı adamın cesedi otopsi ve kimlik tespiti yapılmak üzere Beyhekim Devlet Hastanesi morguna kaldırılmıştı. Olayın ardından polis ve savcılık tarafından yaşlı adamın kimliğinin tespiti için araştırma başlatılmıştı. Yapılan araştırmalar sonucunda Vanlı olarak bilinin “Poşetli Dede”nin adının Mehmet Keleş ve Çorum nüfusuna kayıtlı olduğu belirlendi. Kimlik tespitinin ardından 3 kız kardeşinin bulunduğu öğrenilen Mehmet Keleş’in sadece 85 yaşındaki ablası Zeynep Yar’ın hayatta kaldığı ve Çorum’da ikamet ettiği saptandı.

TORUNUNUN KUCAĞINDA TEŞHİS İÇİN MORGA GİTTİ
Keleş’in yakınlarıyla irtibata geçildikten sonra Mehmet Keleş'in ablası Zeynep Yar ve yeğenleri özel araçlarıyla akşam saatlerinde cenazeyi teşhis etmek için Konya’ya geldi. Polis eşliğinde Beyhekim Devlet Hastanesi’ne getirilen Keleş’in yakınları daha sonra savcının nezaretinde morga götürüldü. Bu sırada yaşlılık nedeniyle yürüyemeyen Zeynep Yar, torununun kucağında morga götürüldü. Yakınlarının teşhis etmesinin ardından Mehmet Keleş’in cenazesi gerekli prosedürlerin tamamlanmasının ardından Zeynep Yar’a ve yeğenlerine teslim edildi. Teşhis sırasında parçalanmış cesedi gören Keleş'in yeğenleri Hatice Erda ve Sevim Arslan fenalık geçirdi.

İKİ BANKA HESABINDA YAKLAŞIK 1,5 MİLYON TL
Polisin Mehmet Keleş’in kimliğini tespit etmek için yaptığı araştırmalar sırasında yaşlı adamın iki farklı kamu bankasında hesabında yaklaşık 1,5 milyon lira parasının olduğu ortaya çıkması herkesi şaşırtmıştı. Vatandaşların yardımıyla geçimini sağlayan Mehmet Keleş’in zaman zaman topladığı paraları takım elbise giyerek bankaya gidip kendi yatırdığı bazen de güvendiği bir esnafa paraları vererek hesabına yatırttığı öğrenildi. Çorum’da iki evlilik yapan Mehmet Keleş’in çocuğu olmadığı ve iki eşinden de boşandığı öğrenildi. Mehmet Keleş’in ikinci eşinin dilencilik yaptığı gerekçesiyle kendisini terk etmesinden sonra köyüne ve hayata küsüp Çorum’dan ayrıldığı ve Konya’ya da 34 yıl önce geldiği belirtildi.

OTOBÜS ŞOFÖRÜNE TEPKİ
Hastanede gazetecilerle görüşmek isteyen Mehmet Keleş’in yeğenlerinden Sevim Arslan, cesedi morgda gördüğünü belirterek, “Ben o şoföre sesleniyorum. Onu kimsesiz sandı diye mi bu kadar bağırsaklarını, iç organlarını çıkartana kadar ezmiş? Hiç mi Allah'tan korkmadı?” diyerek gözyaşı döktü. Mehmet Keleş’in bir diğer yeğeni Hatice Erda ise, gözyaşları içerisinde şoföre tepki göstererek, “Kafasını yastığına koyup da uyuyor mu?” dedi.

"MEVLANA’YA BAĞIŞLAYACAĞIZ”
Mehmet Keleş’in yeğenlerinden Hüseyin Yar da, cenazeyi teşhis ettiklerini ifade ederek, “Araba üzerinden kasti geçmiş. Yani arabanın bir şoförü olur. Şoför arabanın arkasını göremez. Ama bir tane muavin olur, arkadan gel gel der. Doğru mudur? Muavin arkada olmadığına göre, bu bir cinayet. Yani muavini nerede bunun? Araba benim dayımı ezeceği yerde başkasını ezerdi. Ama bunun hesabını soracağız. Biz mahkemede davasını devam ettireceğiz ve savcıya da mahkemeye vereceğiz dedik. Şikayetçiyiz” şeklinde konuştu. Cenazeyi götüreceklerini söyleyen Hüseyin Yar, “Kendi doğduğu yerde toprağa vereceğiz. Üzerinden de 1.5 trilyona yakın para çıkmış onu da Mevlana’ya bağışlayacağım. Hepsini bir araya getireceğim, razı edeceğim. Çünkü orada kazandı, orada kaybetsin ona gitsin” dedi.

GÜVENLİK GÖREVLİLERİNDEN BASIN MENSUPLARINA ENGEL
Keleş’in cenazesi, özel soğutucu sistemi bulunan cenaze aracının gelmesi için bir süre daha morgda bekletildi. Bu sırada morg önünde bekleyen hastanenin güvenlik görevlileri gazetecilere araçlarını park edemeyeceğini ve çekim yapamayacaklarını söyleyince tartışma çıktı. Yaşanan tartışmanın ardından gazeteciler ilgili yerleri aradıktan sonra herhangi bir yasaklamanın olmadığını belirterek çekim yapılabileceğini söyledi. Yaşanan gerginliğin ardından Mehmet Keleş'in cenazesi özel soğutucu sistemi bulunan Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracına konduktan sonra memleketi Çorum’un Laçin ilçesine bağlı Çamlıpınar köyüne götürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.