Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Popülist Kurancılık

Popülist Kurancılık

Dikkat ediyor musunuz?

Birileri Türkiye’de İslam’ın yükselişinden İnsanların dini vecibelerini yerine getirmede daha özenli davranmalarını artmasından rahatsızlığını açıklarken birileri Müslümanları içten yıkmaya çalışıyor.

Dikkat ediyor musunuz?

Birileri bir taraftan “En ahlâksız kimse, kendisi yükselmek için başkalarını alçaltmaya kalkandır.” derken, diğer taraftan kendini yüceltmek için sahabe(ra) den başlamak üzere Cennetmekân Abdülhamid Han’a(ra) kadar tüm selefi(ra) tuvalet bezi mesabesinde görmektedir.

Dikkat ediyor musunuz?

Birileri insanlara İslam’ı anlatırken Allah(cc) ile kul arasına kimse giremez diye çarpıtılmış sözler söylerken insanlara Allah’ı nasıl tanımaları ve nasıl ibadet etmeleri konusunda kitaplar yazmaktadır.

Dikkat ediyor musunuz?

Birileri insanlara Kuran için Kuran açık ve açıklanmış bir kitaptır ve insanların açıklamalarına gerek yoktur diye ayetlere sarılırken, diğer taraftan açık ve açıklanmış olan Kuranı Kerimi açıklamak için kuran mealiyle Kuranı anlama kılavuzları yayınlamaktadırlar.

Dikkat ediyor musunuz?

Birileri Kuranı Kerimin yanına hadis ve sünnetleri koymak İslam dininin genleriyle oynamaktır derken diğer taraftan televizyon ekranlarında Sünnet, Kuranın peygamberin(sav) şahsında müşahhaslaşmış halidir diyebiliyor.

Dikkat ediyor musunuz?

Birileri Müslümanların Cemaat olmakla emrolunmalarını yok etmek istercesine sözlerle cemaatlere saldırırken diğer taraftan kendi kurdukları vakıf dernekler etrafında yeni yeni cemaatler oluşmasını istemektedirler.

Dikkat ediyor musunuz?

Birileri Rasulullah’ın(sav) Medine-i Münevvere de ilk yaptığı şeyin bir mescid ikame etmek olduğu gerçeğini göz ardı edercesine var olan cami ve mescidleri “Mescidi Dırar” olarak itham ederken kendileri ne idüğü belirsiz binalar altında bodrum katlarında yeni yeni mescidler oluşturmaktadır.

Dikkat ediyor musunuz?

Birileri Müslüman kisvesi altında güya İslam anlatırken Başta Namaz olmak üzere İslam’ın temel ibadetleri olan zekât, oruç ve hac ibadetinin ortadan kaldırmak istemektedirler.

Dikkat ediyor musunuz?

Birileri Hz. Peygamberin “Cemaatte rahmet vardır” sözünü ret eder şekilde, insanların başta Cuma namazı olmak üzere vakit namazlarını camilerde etmelerine itiraz ediyor.

Dikkat ediyor musunuz?

Yine birileri Müslümanların birbirleri ile bir araya gelerek bir binanın tuğlaları gibi biri bine sımsıkı bağlanmış yapıda bir topluluk oluşturmalarından rahatsız olarak, başta ibadetler olmak üzere İslam dini hükümlerinin fert planında ve ayrı ayrı uygulanmasını empoze etmeye çalışmaktadır.

Dikkat ediyor musunuz?

Birileri Müslümanları Kuranı terk ederek Sünnet ve hadise yapışmakla dinlerini parça parça etmekle suçlarken diğer taraftan dinin direği olarak tanımlanan Namaz ibadetinde bile kendi aralarında birliktelik sağlayamayarak, bölük pörçük bir yapı sergilemektedirler.

Bunlara dikkat etmiyorsanız yani Allah’ın(cc) dini ve Rasulullah’ın(sav) sahih sünnetine hayasızca saldırılırken, bunlar beni ya da cemaatimi ilgilendirmiyor derseniz, bir kez daha düşünün derim.

Çünkü bu günlerde yine gemi azıya alan bu sapmış ve saptırılmış güruhun iğvasına kapılan gençlere dikkat etmiyorsanız, sahip çıkamadığımız gençliğimiz sebebiyle hesap günü sizin ve bizim için acıklı olabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR