Polonya, Rusya Savunma Bakanı’nın Uçağına İzin Vermedi

Polonya, Rusya Savunma Bakanı’nın Uçağına İzin Vermedi

Slovakya’da katıldığı program sonrası Rusya’ya dönmek için Polonya üzerinden geçmek isteyen Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun uçağına Varşova izin vermedi. Moskova’nın sert tepki göstermesi üzerine Varşova'nın geri adım atmasıyla,...

Slovakya’da katıldığı program sonrası Rusya’ya dönmek için Polonya üzerinden geçmek isteyen Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun uçağına Varşova izin vermedi. Moskova’nın sert tepki göstermesi üzerine Varşova'nın geri adım atmasıyla, Şoygu’nun uçağına izin çıktı. Kalkış yaptıktan sonra Slovakya’ya geri dönmek zorunda kalan Şoygu, Polonya üzerinden Rusya’ya doğru geçiş yapacak.

Şoygu’nun Tu-154 tip özel uçağının birinci pilotu, Ria Novosti’ye yaptığı açıklamada, kalkıştan sonra izin verilmemesi üzerine Bratislava Havalimanı’na geri döndüklerini, ancak tepkiler üzerine iznin çıktığını doğruladı. Pilot, uçağın kalkış için yakıt alımı ve hazırlıkların yapıldığını söyledi.

Polonya yönetimi ise kendilerine sivil jetin geçişi konusunda izin talebi iletildiği, uçağın askeri olması nedeni ile sorun yaşandığını savundu.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Vladimir Titov, Interfax’a yaptığı açıklamada, Polonya’nın, uluslararası anlaşmaları ihlal ettiğini, Slovakya’da faşizmden kurtuluşun yapıldığı kutlamalar için katılan bir Rus bakana yapılanın ahlaki olmadığını savundu.

Sorunun çözüldüğünü ifade eden Rusya’nın Varşova Büyükelçisi Valeria Perjinskaya da, “Konuyu değerlendiriyoruz. Şu an herhangi bir yorumda bulunmak istemiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.