Poliüretan Zemin Kaplama ve Poliüretan Zemin Kaplama Boyası

Poliüretan Zemin Kaplama ve Poliüretan Zemin Kaplama Boyası

Poliüretan Zemin Kaplama ve Poliüretan Zemin Kaplama Boyası

Zemin kaplama malzemeleri insanları soğuktan ve toprağın neminden koruyan, yürüme ve eşya yerleştirme için düzgün ve sağlam bir yüzey sağlama gibi iki ana işlevi olan düz ve yatay yüzeylerdir. malzemeleri genel olarak esneklik, köken, doğal ve yapay olma, anti statiklik, sertlik, gözenek ve temel malzeme durumuna göre sınıflandırılırlar. Zemin kaplama ürünlerinin taşıması gereken özelliklerin hepsine uygun tek bir kaplama malzemesinin bulunması hemen hemen mümkün değildir. Çünkü bu özelliklerden bazılarının bir malzemede olması diğer özelliklerinin olmamasına neden olabilmektedir. Bu nedenle kullanılacak alanları özelliği göz önünde bulundurularak, tercih edilecek olan malzemenin hangi özellikleri taşıması gerektiğine karar verilmelidir. Öncelikle malzeme hangi alanda kullanılacak, üzerinde ne tip faaliyetler yürütülecek, alanın kirlenme durumu nedir, gidiş gelişlerin hangi noktada yoğunlaştığına ilişkin sorular malzeme seçiminden önce ayrıntılı olarak incelenmelidir. Buna göre malzemede istenilen özelliklere karar verilmelidir. Örneğin, resepsiyon, koridor vb. ağır trafiğe maruz kalan alanlarda yüksek dayanım gücüne sahip malzemeleri seçilmelidir. 

 

Poliüretan kaplama fiyatları metrekare ve kilogram kg fiyatları bir çok firmada değişiklik göstermektedir. Sprey fiyatı kilogram (kg) veya metrekare (m2) birimleri üzerinden iki ayrı şekilde son kullanıcıya verilebilir.Burada en önemli unsur Sprey  uygulamasında ucuz sprey  fiyatı istendiği ölçüde kalitenin azalacağı unutulmamalıdır. Günümüzde bir çok sprey ve polyurea sprey uygulaması yapan firmalar  ne yazık ki artık sadece iş alma odaklı çalışmaktadır. Gerek keşif hizmetlerinde olsun gerek ise telefon görüşmelerinde en iyi ham madde ile en iyi fiyatların kendilerinde olduğunu iddia ediyorlar fakat telefon ile verdiği sözler ne yazık ki uygulama esnasında gözükmüyor. Poliüretan kaplama fiyatları tüketicilerin kg birimi ile fiyatlandırarak satın almalarında hakkaniyet olarak fayda vardır. Alifatik her türlü beton ve çelik yüzeylerde uygulanan, kolay temizlenebilen, sararmaz, aşınma direnci yüksek, etkili ve koruyucu bir kaplamadır. Kimyasal ve mekanik dayanımın kritik olmadığı alanlarda ekonomik çözüm sağlar. Spor salonlarında ve endüstriyel zeminlerde kullanılan ve bir tek parça, derzsiz ve birleşimsiz uygulanabilen kaplama çeşididir.

Poliüretan zemin boyası son kat, hızlı kuruma özelliğine sahip, iki bileşenli, alkid izosiyanat esaslı, yarı mat görünümde, son kat boyadır.Fırın kurumalı olarak da kullanılabilmesi, güneş ışığına dayanımının yüksek olması, mekanik ve kimyasal direncinin yüksek olması, yaş üzerine yaş uygulanabilmesi, darbelere karşı oluşan ve özellikle araç üstü ekipman imalatında tercih edilen elastik yapıda olması. Çelik imalat ve ticari araç sektöründe sentetik esaslı boya kullanıp, kalitesini yükseltmek isteyen tüketiciye cevap vermek amacı ile geliştirilmiş bir son kattır. Ayrıca yukarıda sayılan özelliklerin talep edildiği tüm sanayi sektöründe metal ve beton yüzeyler için son kat kaplama olarak rahatlıkla kullanılabilir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.