Polisten Kurban Pazarında Sahte Para Uyarısı

Polisten Kurban Pazarında Sahte Para Uyarısı

Kahramanmaraş’ta hayvan satıcıları sahte para ve dolandırıcılık olaylarına karşı bilgilendirildi. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, sahte para ve dolandırıcılık olaylarına karşı güvenlik önlemlerini artıran Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ne...

Kahramanmaraş’ta hayvan satıcıları sahte para ve dolandırıcılık olaylarına karşı bilgilendirildi.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, sahte para ve dolandırıcılık olaylarına karşı güvenlik önlemlerini artıran Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polis (TDP) Şubesi ekipleri, hayvan borsasında broşür dağıtarak satıcıları bilgilendirdi.

‘Kurbanda kurban olmayın’ sloganıyla il genelinde kurulan pazarlarını gezen TDP ekipleri, satıcılara sahte para hakkında uyarıda bulundu, para alırken dikkat edilmesi gereken hususları anlattı.

Dolandırıcıların bayram öncesi özellikle canlı hayvan pazarlarını hedef seçtiğine kaydeden ekipler, satıcılara sahte paranın gerçeğinden nasıl ayırt edileceğini uygulamalı olarak anlattı. Satıcılardan, şüphelendikleri şahısları 155 ihbar hattına bildirmelerini de isteyen ekipler, şüphelileri polis gelene kadar oyalama tekniğiyle yanlarından uzaklaştırmamaları konusunda tavsiyede bulundu.

Polisin, uygulamasını ilgiyle takip eden satıcılardan Ahmet Aytekin, sahte para konusunda özellikle kırsal kesimden gelen besicilerin mağdur olduğunu söyledi. Kurban satışlarının üreticiyi memnun etmediğini ifade eden Ertekin: “Bayrama 2 gün kaldı pazarda halen bir hareketlenme yok. zaten fazla bir kazançta yok. Eldekini de dolandırıcılara kaptırırsak bize bir şey kalmaz. Polisin bu uygulaması bizi çok memnun etti.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.