Polisten, 'Bayram Fırsatçılarına Dikkat Edin' Uyarısı

Polisten, 'Bayram Fırsatçılarına Dikkat Edin' Uyarısı

Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Hayvan Borsası’nda, satıcı ve vatandaşları sahte para konusunda uyardı.Bölgenin tek canlı hayvan satış yeri olan Elbistan Belediyesi Hayvan Borsası, Kurban Bayramı öncesinde en hareketli günlerini...

Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Hayvan Borsası’nda, satıcı ve vatandaşları sahte para konusunda uyardı.

Bölgenin tek canlı hayvan satış yeri olan Elbistan Belediyesi Hayvan Borsası, Kurban Bayramı öncesinde en hareketli günlerini yaşıyor. Kurbanlık alışverişlerinde sahte para ile dolandırıcılık olaylarının artacağını değerlendiren İlçe Emniyet Müdürlüğü de sahte para konusunda önlemlerini artırdı. Toplum Destekli Polis (TDP) ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, Hayvan Borsası’na giderek vatandaşlara sahte paranın nasıl anlaşılacağını gösterdi. Gerçek parayı sahtesinden ayıran özellikleri anlatan TDP ekipleri, ayrıca vatandaşları dolandırıcılık ve tırnakçılık gibi yöntemlere karşı da uyardı.

Polisler, vatandaşlara şu tavsiyelerde bulundu: “Satıcılar, sahte paraya karşı çok dikkatli olmalı. Sahte para kalemleri ile şüpheli gördüğünüz paraları çizerek sahte olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Dolandırıcılar, sahte parayı piyasaya sürmek için pazara gelip, nakit olarak alışveriş yapabilir. Sahte parayı gerçeğinden ayıran birçok özellik bulunuyor. Vatandaşlarımız kurban alışverişinde kendilerine verilen paraları mutlaka kontrol etmeli. Maalesef her yıl insanlarımızı aldatmak amacıyla sahte parayla hayvan alımı veya sahte para bozdurma gibi birtakım taktiklerle art niyetli insanlar ortaya çıkıyor. Köyden gelen insanlarımızı veya tüccarlarımızı dolandırabiliyorlar. Vatandaşlarımızın, kalpazanlara karşı çok dikkatli olmasını istiyoruz. Ayrıca, tırnakçılık diye tabir edilen yönteme karşı da dikkatli olunmalı.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.