Polislerin Hocasından Ailelere:evlatlarınız Hukuksuz, Utanılacak Bir Şey Yapmadı

Polislerin Hocasından Ailelere:evlatlarınız Hukuksuz, Utanılacak Bir Şey Yapmadı

Polis Akademisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Cerrah, sahur operasyonuyla hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan polislere ve ailelerine destek verdi. "Evlatlarınız yanlış, hukuksuz ve utanılacak hiçbir şey yapmadılar." diyen Cerrah, "Hırsız...

Polis Akademisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Cerrah, sahur operasyonuyla hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan polislere ve ailelerine destek verdi. "Evlatlarınız yanlış, hukuksuz ve utanılacak hiçbir şey yapmadılar." diyen Cerrah, "Hırsız ve yolsuzları yakaladıkları için onların ellerine takılan o kelepçeler, bir şeref madalyasıdır." dedi.

Prof. Dr. İbrahim Cerrah, tutuklanan ve gözaltına alınan ailelere şöyle seslendi:

"Bu gün gözaltında tutulan polisler bu memleketin namuslu ve dürüst evlatlarıdır. Yaptıkları tek şey rüşvet ve yolsuzluk yaparak milletin hakkını gasp eden hırsızları yakalamaktır. Bu gün yaşananlar 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda ortaya saçılan yosuzluklardan paniğe kapılanların suçlarını örtmek için başlatmış oldukları hukuk dışı bir ‘cadı avı’dır.

'BAKANLARI SATIN ALABİLENLER SİZİN EVLATLARINIZI SATIN ALAMADILAR'

Sahur operasyonuyla hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan polislerin anne-babaları ve ailelerine sesleniyorum. Sizlerin de çok iyi bildiğiniz gibi evlatlarınız yanlış, hukuksuz ve utanılacak hiçbir şey yapmadılar. Hukuksuzluğa ve yolsuzluğa karşı verdikleri onurlu mücadeleden dolayı Türk milleti adına ben onlarla gurur duyuyorum. Bu evlatları yetiştiren anne-babaların ellerini saygıyla öpüyorum. Sizler parayla ve makamla satın alınamayacak kadar dürüst ve cesur evlatlar yetiştirdiniz. Bakanları satın alabilenler sizin evlatlarınızı satın alamadılar. Sizin evlatlarınız harama el uzatsa ve satın alınabilecek kadar onursuz insanlar olsalardı bu gün hücrede değil rezidanslarda oturuyor ve yatlarda tatil yapıyor olurlardı. Haklarında milyonlarca dolarlık yolsuzluk ithamları olan bakanlar ve bakan çocukları milyon dolarlık rezidanslarda otururken sizin evlatlarınız 100 metrekarelik kiralık evlerde oturuyorlar.

Ama sabredin, sonunda kazanan sizler olacaksınız, yolsuzluk yapanlar değil. İktidar gücünün sarhoşu olup harama bulaşanlar kaybedeceklerdir. Kaybedenler siz değil milletin malını çalanlardır. Onlar bu dünyada ne de ahirette de kaybedeceklerdir.

'SİYASİLER VE ZENGİNLER İŞBİRLİĞİ YAPIP MEMLEKETİ SOYARLARSA BUNA SEYİRCİ KALMAMAYI ÖĞRETTİK'

Polis annelerine sesleniyorum. Sizler helal süt emmiş hayırlı evlatlar yetiştirdiniz ve eğitmemiz için bizlere emanet ettiniz. Bizler de emanete hıyanet etmeden onları en iyi şekilde yetiştirmeye çalıştık. Onlara insanları sevmeyi-saymayı ve hukukun üstünlüğünü öğrettik. Onlara suçla ve yolsuzlukla mücadele ederek milletin hak ve hukukunu korumanın hem halka hem de hakka karşı bir görev olduğunu öğrettik. Onlara insanlara ayrım yapmamayı ve garibanlar ekmek çalınca yakalarken siyasiler ve zenginler işbirliği yapıp memleketi soyarlarsa buna seyirci kalmamayı öğrettik.

Bugün hukuksuz bir şekilde gözaltında tutulan evlatlarınız ne Hakka ne de halka karşı yanlış bir şey yapmadılar. Evlatlarınızın arkasında dimdik durun ve onlarla iftihar edin. Hırsız ve yolsuzları yakaladıkları için onların ellerine takılan o kelepçeler bir şeref madalyasıdır. Sakın üzülmeyin ve mahzun olmayın. Hırsızlar ve yolsuzlar utansınlar. Milletin güvenini suistimal edip devletin hazinesini soyanlar utansınlar. Sizler nasıl evlatlarınızın arkasındaysanız ben de hocaları olarak onların arkasındayım. Hangi rütbe ve makamda olursa olsun rüşvet alan ve yolsuzluk yapanlara karşı kanunları uygulayacak kadar cesur olan bu kahraman polislerin hepsini tebrik ediyor ve alınlarından öpüyorum." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.