Polislere Sahurda Gözaltıya Vatandaş Da Tepkili

Polislere Sahurda Gözaltıya Vatandaş Da Tepkili

Yolsuzluk, darbe girişimleri ve KCK soruşturmalarında görev alan emniyet personelinin sahur vakti gözaltına alınmasına Yozgat’ta vatandaşlar da tepki gösterdi. Vatandaşlar, suç ve suçlularla mücadele eden polislerin gözaltına alınması...

Yolsuzluk, darbe girişimleri ve KCK soruşturmalarında görev alan emniyet personelinin sahur vakti gözaltına alınmasına Yozgat’ta vatandaşlar da tepki gösterdi. Vatandaşlar, suç ve suçlularla mücadele eden polislerin gözaltına alınması ve kelepçe takılarak karakola götürülmesinin son derece yanlış olduğunu belirtti.

Operasyonun amacının 17 -25 Aralık yolsuzluklarını unutturmak olduğunu ifade eden vatandaşlar, "Bu yolsuzluğu çıkardıkları için polisleri görevden aldılar. Tepki gösteriyoruz, böyle hukuk olmaz, böyle adalet olmaz. Herkese adaletin eşit şekilde işlemesi lazım. AKP’den yana olanlara başka adalet uygulanıyor ve işleri tıkır tıkır yürüyor ama AKP’den olmayanlara karşı adalet başka, işleri de yürümüyor." diyerek, polislerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Kerim Erbil isimli vatandaş, polislere operasyon yapılmasının yanlış olduğunu belirterek, "Operasyonu yapan yaptıran utansın. Neden gözaltına alınıyor? Vazifesini doğru yaptığı için alınıyorlar. Ben vazifemi doğru yaparsam suçluyum. Kaypak varsa, laf getirip götürürsem beni serbest bırakırlar. Maalesef iş yapan içerde, yapmayan dışarda. Allah hayırlısını versin. Allah, inşallah hakimlere vicdan merhamet verir de bu polisleri beraat ettirir." dedi.

Süleyman Yalçın ise yapılan operasyonu devlet boşluğu olarak gördüğünü belirterek, bu operasyonların 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu örtbas etmek için yapıldığını ifade etti.

"ESKİDEN VATANDAŞ POLİSTEN KORKARDI, ŞİMDİ POLİS VATANDAŞTAN KORKAR OLDU"

Muhittin Güner de benzer ifadeler kullanarak şöyle dedi: "Polisler kalmadı, tamamen ayaklar altına alındı. Güneydoğu öylesine, İstanbul öylesine her taraf bu hale getirildi. Eskiden biz polislerden korkardık, şimdi polisler bizden korkuyor. Bu nasıl iş, nasıl dava bilmiyorum. Böyle bir iktidar dünyaya gelmemiş yani. Polisleri ve müdürlerine ordan oraya atamalar yapıyor. Geriye kalanının evine baskın yapıyor alıp götürüyor. Başbakan kendisi 250 polisle korunuyor. İşine yaramayanları kaldırıp kaldırıp atıyorsun. 17 ile 25 Aralık operasyonu dünyanın en büyük kara lekesidir. 4 bakanı yanında taşıyorsun ve suçsuz diyorsun. Getir TBMM’ye aklan ve ben senin elini öpeyim. Başbakan'ın şartsız bir şekilde istifa etmesi lazım. Bu kadar da olmaz. Milli Eğitim Bakanı okul arkadaşıymış, eğitimden haberi yok, bakan yapmış. Erzurumlu müşavirini bakan yapıyor. Yazık bu insanlara." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.