Polisin kovaladığı ehliyetsiz sürücü kaza yapıp aracı bırakarak kaçtı

Polisin kovaladığı ehliyetsiz sürücü kaza yapıp aracı bırakarak kaçtı

Konya'da plakası üzerinde takılı olmayan, ruhsat kaydında kamyonet geçen otomobille polisten kaçarken kaza yapan ve aracı bırakıp arkadaşlarıyla yaya olarak kaçan lise öğrencisi ehliyetsiz sürücüye 3 bin 109 lira para cezası kesilecek.

Edinilen bilgiye göre, şehir merkezinde devriye atan polis ekipleri egzozundan siyah duman çıkan ve plakası üzerinde takılı olmayan bir otomobili durdurmak istedi. Polisin dur ihtarına uymayarak kaçan otomobil İstanbul Caddesi üzerinde aşırı süratle seyretmeye başladı. Bunun üzerine polis ekipleri aracın peşine düşerken, kovalamaca yaşandı. Yaşanan kovalamacada kaçan otomobil trafiği tehlikeye atıp seyir halindeki 3 araca da hasar vererek kaçmaya devam etti. Polis ekiplerinin peşinde olduğu otomobil merkez Selçuklu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Emir Sultan Caddesi üzerinde virajı alamayarak refüje çarptı. Çarpmanın etkisiyle alt kısmında hasar oluşan ve yürüme kabiliyetini kaybeden otomobilde bulunan 5 kişi ise araçtan inerek kaçıp izini kaybettirdi. Bu sırada aracın sürücüsü olduğu öğrenilen 17 yaşındaki A.G. kaçtığı sırada cüzdanını düşürdü.

Kaçan ehliyetsiz sürücüye 3 bin 109 lira para cezası

Olay üzerine kaçan şüphelileri yakalamak için bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerinde bulunan polis ekipleri de otomobilde inceleme yaptı. Otomobilde yapılan incelemede kelebek diye tabir edilen bıçak ve sopa bulundu. Polis ekipleri, ruhsattan 42 DGY 86 plakalı aracın sahibi Yusuf G.'ye ulaşırken, aracı kullanan ve lise öğrencisi olduğu ortaya çıkan A.G.'nin araç sahibinin yeğeni olduğu öğrenildi. Olay yerine gelen trafik polisleri de kaçan otomobil sürücüsü A.G.'ye, "Polisin dur ihtarına uymamak", "Kırmızı ışık ihlali", "Kontrolsüz şerit değiştirme", "Aracın plakasını uygun yerde bulundurmamak", "Kamyoneti otomobile çevirmek", "Abartı egzoz" ve "Ehliyetsiz araç kullanmaktan" toplam 3 bin 109 lira para cezası kesileceği öğrenildi. Öte yandan, plakası camda bulunan 42 DGY 86 plakalı aracın sahibi olduğu öğrenilen Yusuf G.'ye ise "Ehliyetsiz kişiye araç temin etmekten" bin 763 lira para cezası kesileceği öğrenildi. İşlemlerin tamamlanmasının ardından araç çekici ile otoparka çekildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.